ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.17 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.21 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Răzvan Suma cântă la inaugurarea noului sediu al Institutului Cultural Român Lisabona

Publicat: vineri, 3 Aprilie 2015 , ora 13.15

Răzvan Suma, solist al Orchestrelor și Corurilor Radio și unul dintre cei mai apreciați violonceliști români, cunoscut publicului din București mai ales prin concertele și recitalurile de la Sala Radio și celui din întreaga țară grație turneelor naționale "Vă place Bach?", "Vă place Brahms?" și "Vă place tango?", va susține pe 9 aprilie 2015 un recital extraordinar la Lisabona, cu prilejul inaugurării noului sediu al Institutului Cultural Român (ICR). Invitația adresată artistului român este o frumoasă continuare: pe 1 decembrie 2014 Răzvan Suma a concertat la Lisabona, la invitația aceleiași instituții, în cadrul manifestărilor ce au marcat Ziua Națională a României.

După ce ICR Lisabona a funcționat neîntrerupt din 2007 în moderna clădire a Institutului Francez din capitala portugheză, începând din 1 aprilie 2015, reprezentanța noastră culturală va beneficia de un spațiu propriu, cu un profil stilistic rafinat, situat în Alfama, cel mai vizitat cartier al Lisabonei.

Așadar noul sediu - aflat în vecinătatea Marii Catedrale Patriarhale a Lisabonei (Sé de Lisboa), pe Rua do Barão, nr. 8-10 - va fi inaugurat pe 9 aprilie 2015, începând cu orele 18:00. Momentul va fi marcat prin alocuțiuni ale unor oficialități din România și Portugalia: Lilian Zamfiroiu, președintele ICR, Ana Paula Laborinho, președintele Institutului Camões, Jorge Barreto Xavier, secretar de stat pentru cultură în guvernul Portugaliei și Vasile Popovici, ambasadorul României la Lisabona.

În continuarea momentului festiv, Catedrala Lisabonei, simbol al regalității lusitane, unul dintre cele mai vechi monumente de artă religioasă din Portugalia, va găzdui, începând cu orele 19:30, un recital susținut de Răzvan Suma. Publicul va avea ocazia de a asculta celebrele partituri ale lui Bach (Suitele 1, 3 și 5 pentru violoncel), asocierea lui Răzvan Suma cu lucrările menționate fiind una specială. Sub titlul "Vă place Bach?", în 2012, Răzvan Suma a suținut primul său turneu național solo, evenimentul reprezentând o premieră absolută în România în domeniul muzicii clasice: prima interpretare a unui artist român, într-un singur concert, a integralei de suite pentru violoncel semnate de Bach.

Intrarea la concert va fi liberă, în măsura locurilor disponibile.


Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.