ACUM:
13.00
Info buletin muzical
Știrile muzicale ale zilei.
Urmează: 13.05 Polifonii Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Apoi: 15.17 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Liliana Staicu - Radio România Muzical, la majorat

Publicat: marți, 24 Martie 2015 , ora 9.55

Se împlinesc astăzi, 24 martie,  18 ani de când semnalul Radio România Muzical se auzea pentru întâia dată în eter; atunci, ca și acum, singurul post de radio din media românească dedicat în exclusivitate muzicii clasice și de jazz.

Aniversăm, așadar, vârsta majoratului - un moment în care ne uităm înapoi, dar și spre viitor deopotrivă. Și o facem cu mândrie, pentru că ne reamintim de toate realizările acestor ani, al căror succes a fost girat de aprecierile primite din partea dumneavoastră, ale ascultătorilor care ați fost alături de noi în această perioadă și care ne-ați ajutat să depășim și unele momente critice.

Istoria noastră jalonează cele mai importante evenimente muzicale ale ultimilor 18 ani, parte dintre ele organizate chiar de Radio România Muzical. De la festivalurile Chopin, Lipatti sau "București - oraș al muzicii" la Festivalul și Concursul Național de Pian "Zilele Lipatti" în 2010, ce a marcat 60 de ani de la trecerea în eternitate a genialului artist român, sau recitalul pianistei Alice Sara Ott din urmă cu trei ani. Pe frecvențele Radio România Muzical ați fost conectați live la emoția remarcabilelor concerte ale Festivalului Enescu, dar și a marilor evenimente internaționale - concerte, recitaluri sau spectacole de operă -, fie că ele se petrec la Paris, Londra, Viena, Milano, Salzburg sau New York. Și nu am uitat niciodată să ne aplecăm atenția și asupra muzicienilor români - interpreți sau compozitori - și mai cu seamă asupra tinerei generații, organizând stagiuni de recitaluri dedicate celor mai talentați interpreți sau susținându-i în importante competiții internaționale derulate sub emblema Uniunii Europene de Radio.

Dar, dincolo de toate acestea, ne-am propus și sperăm că am și reușit să fim un prieten al tuturor celor care, melomani împătimiți sau simpli ascultători, sunt atrași de universul muzicii clasice. Este, de aceea, momentul ca astăzi să vă mulțumim pentru fidelitate, pentru prietenie, pentru gândurile frumoase pe care ni le transmiteți zilnic și pentru că sunteți alături de noi în FM, dar și pe internet, pentru că, nu-i așa, trebuie să ne adaptăm, să ținem pasul cu tot ceea ce înseamnă astăzi un radio contemporan. De aceea, dincolo de emisia propriu-zisă, avem un site bogat, cu informații de actualitate, dar și cu o arhivă de emisiuni impresionantă, cu posibilitatea de a reasculta cele mai interesante transmisiuni directe interne și internaționale, o aplicație pentru telefoane și tablete, dar și conturi de facebook și twitter. Totul pentru ca dumneavoastră, ascultătorii și prietenii noștri, indiferent unde v-ați afla, să aveți acces la muzica de cea mai bună calitate!


Liliana Staicu,
manager Radio România Muzical