ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.17 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.21 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Mezzosoprana Gabriela Drăgușin a plecat dintre noi

Publicat: luni, 23 Martie 2015 , ora 14.14

A incetat din viata mezzosoprana Gabriela Dragusin, membra si solista a Corului Filarmonicii "George Enescu" intre anii 1981 - 1990, solista a Operei Nationale din Bucuresti intre 1990 - 2012.

A evoluat in roluri precum Adalgisa din Norma de V.Bellini, Fenenna din Nabucco de G. Verdi, Azucena din Trubadurul de G. Verdi , Amneris din Aida de G. Verdi , Maddalena din Rigoletto de G. Verdi, rolul principal in Carmen de G. Bizet, Iocasta in Oedip de G. Enescu , Spiridon in O noapte furtunoasă de Paul Constantinescu, sau Orlovski in Liliacul de J. Strauss. Repertoriu vocal-simfonic cuprindea Messa da Requiem de Verdi, Requiem de Mozart, Simfonia a IX-a de Beethoven, Stabat Mater de Pergolesi, Oratoriul "Elias" de Mendelsohn- Bartholdy, Les nuits d'été de Berrlioz, Oratoriul de Crăciun de Paul Constantinescu.

A realizat turnee în Marea Britanie, Finlanda, Germania, Franța, Italia, Spania, Elveția, Japonia.

A primit Premiul Criticii Muzicale pentru merite deosebite în interpretarea rolurilor "Compozitorul" din opera Ariadna la Naxos de R. Strauss și "Adalgisa" din opera Norma de V. Bellini in anul 1995.

Dumnezeu s-o odihnească!