ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Biletele individuale pentru Festivalul Enescu vor fi puse în vânzare pe 16 februarie 2015

Publicat: miercuri, 11 Februarie 2015 , ora 12.31
Biletele individuale pentru ediția 2015 a Festivalului Internațional George Enescu se pun în vânzare pe site-ul www.eventim.ro, precum și în rețeaua Eventim luni, 16 februarie, de la ora 10.00. În premieră, Eventim introduce un nou sistem de printare al biletelor - print@home - care permite cumpărătorilor printarea biletelor acasă. Astfel, livrarea biletelor se face electronic, în format pdf. Opțiunea print@home va fi disponibilă pentru selectare pe site-ul Eventim în câmpul "Metode de livrare", iar plata se face prin card. În afară de print@home, vor fi disponibile și metodele de livrare deja cunoscute, prin curier și prin ridicare de la sediile Eventim, iar ca metode de plată: plata prin card, transfer bancar și plata prin numerar la sediile Eventim.

O altă noutate realizată de Eventim este crearea unei camere de așteptare virtuală. Astfel, în cazul în care datorită cererii foarte mari de bilete se ating anumite limite de trafic pe site-ul www.eventim.ro, această cameră virtuală va intra în funcțiune și utilizatorii vor fi rugați să aștepte până când vor putea accesa paginile de cumparare a biletor. Camera de așteptare virtuală funcționeaza ca o coada virtuală, utilizatorii putând intra pe site în ordinea în care l-au accesat.

Pentru a crea cât mai multe șanse de cumpărare în mod echilibrat pentru toți cumpărătorii, Eventim permite achiziționarea a maxim 8 bilete la același concert/per cumpărător.

Vor fi puse în vânzare aproximativ 350 bilete per concert pentru concertele de la Ateneul Român, din seriile Camerale și By Midnight, și 1600 bilete per concert pentru cele din seria Mari Orchestre de la Sala Palatului.

Prețurile biletelor variază de la 40 RON la 160 de RON, astfel:

Seria MARI ORCHESTRE (Sala Mare a Palatului)

  • Categ. I 160 RON
  • Categ. a II-a 130 RON
  • Categ. a III-a 100 RON
  • Categ. a IV-a 70 RON

Seria RECITALURI ȘI CONCERTE CAMERALE (Ateneul Român)

  • Categ. I 160 RON
  • Categ. a II-a 130 RON

Seria "BY MIDNIGHT" (Ateneul Român)

  • Categ. I 160 RON
  • Categ. a II-a 130 RON

Seria CONCERTELE DE DIMINEAȚĂ (Ateneul Român, Sala Mică a Palatului)

  • Categ. I 50 RON
  • Categ. a II-a 40 RON

Programul Festivalulu Enescu 2015 este disponibil la acest link.

Pe site-ul Festivalului, publicul va avea la dispoziție și un ghid al utilizatorului cu recomandări - 10 pași ca să îți cumperi bilete la Festivalul Enescu.

Așa cum s-a întâmplat și în 2013, și în ianuarie 2015 când au fost puse în vânzare abonamentele, estimăm că biletele pentru majoritatea concertelor de la Ateneu, precum și pentru mai multe spectacole de la Sala Palatului se vor epuiza în timp record. Eventim recomandă cumpărătorilor să aleagă varianta achiziționării online pentru bilete, prin site-ul www.eventim.ro, aceasta fiind metoda cea mai rapidă și flexibilă de achiziționare. În condiții atât de ridicate de trafic, procesul de achiziționare înseamnă fracțiuni de secunde. Astfel, pentru doritorii de bilete care vor să le achiziționeze de la sediul Eventim șansele de reușită se reduc în raport cu utilizatorii care optează pentru varianta achiziționăriil online.

Ediția 2015 a Festivalului Internațional George Enescu va avea loc între 30 august și 20 septembrie, la Sala Palatului și Ateneul Român din București și va găzdui timp de 22 de zile 58 de concerte în săli, precum și multe alte evenimente în aer liber, în cadrul "Pieței Festivalului", care se va desfășura între 3 și 20 septembrie, și a "Bucureștiului Creativ".

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului aduce în premieră la București, după 15 ani de discuții, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie 2015, sub bagheta legendarului Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost desemnată de prestigioasa revistă britanică "Gramophone" în top 10 cele mai bune orchestre din Europa (2006) și votată a doua cea mai bună orchestră din lume (2008), după Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam - care va concerta de asemenea în cadrul Festivalului Enescu 2015, pe 19 și pe 20 septembrie. O orchestra americană de prestigiu vine și ea în premieră în Festival - San Francisco Symphony - și va interpreta și o lucrare de George Enescu.

Celebrii violoniști Anne Sophie Mutter, Janine Jansen și David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, precum și dirijorul de origine română Ion Marin și pianista Maria João Pires se numără, de asemenea, printre atracțiile acestei ediții. Vor fi, de asemenea, prezenți în Festival și câștigători ai concursului "George Enescu" : Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Ștefan Tarara, Vlad Stănculeasa alături de Agnes Baltsa și pianista Elisabeta Leonskaja.

Publicul va putea asculta 20 de lucrări de George Enescu în interpretările moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. În acest fel, Festivalul continuă linia de a face cunoscut repertoriul enescian în plan internațional.