ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.17 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.21 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Concert aniversar: 75 de ani de existență ai Corului Academic Radio

Publicat: miercuri, 11 Februarie 2015 , ora 11.25

Corul Academic Radio, un reper al vieții culturale românești și un apreciat ambasador al României peste hotare, împlinește în 2015 frumoasa vârstă de 75 de ani, fiind cea mai longevivă formație vocal-simfonică din România!

Primul concert a cappella al anului, dedicat acestei aniversări, este unul de muzică universală, cu cele mai frumoase partituri destinate corului mixt, eveniment programat miercuri, 18 februarie (orele 19.00). Veți audia lucrări semnate de compozitori celebri ca Mendelssohn, Schumann, Ceaikovski, Schubert, Rachmaninov, Bernstein ș.a. Concepția repertorială a concertului îi aparține lui Dan Mihai Goia, de 15 ani dirijorul Corului Academic Radio.

"Acum, la ceas aniversar, trăiesc un sentiment de mare bucurie și de emoție! Mulțumesc Bunului Dumnezeu, că la finele carierei mele profesionale am marea șansă de a mă afla în fruntea Corului Academic Radio, un colectiv profesionist de elită, format din muzicieni pasionați și devotați artei sunetelor. Aceștia continuă cu perseverență, pasiune și intransigență drumul presărat cu trudă, dar și cu valoroase realizări artistice ce au bucurat și bucură pe deplin mintea și sufletul melomanilor de pretutindeni..." - declară dirijorul Dan Mihai Goia

Seara de muzică universală se desfășoară cu participarea pianistei Carmen Săndulescu, a sopranei Svetlana Sîcencova și a organistei Simona Săndulescu. Evenimentul este prezentat de Liliana Staicu, manager al postului Radio România Muzical.

Creat în scopul susținerii repertoriului vocal-simfonic, Corul Academic Radio - ce numără astăzi 55 de muzicieni - prezintă în concerte numeroase capodopere ale muzicii vocal - simfonice, oratorii, cantate, madrigale, poeme, balade și lucrări a cappella din creația românească și universală.

Fondat în anul 1940, sub conducerea dirijorului și compozitorului Ioan Croitoru, Corul Academic Radio s-a impus ca o formație de elită, condus fiind de-a lungul anilor de Dumitru D. Botez, Gheorghe Danga, Dumitru D.Stancu, Constantin Petrovici, Emanuel Elenescu, Alexandru Șumski, Carol Litvin, Aurel Grigoraș și Dan Mihai Goia.

Corul Academic Radio a efectuat turnee de concerte în Germania, Bulgaria, Spania, Grecia, Cipru, Israel etc., colaborând cu orchestre de renume, sub baghete de prestigiu din țară și din străinătate.

Concomitent cu asigurarea programelor stagiunilor muzicale, Corul Academic Radio efectuează și înregistrările speciale pentru compact-discuri și pentru fondul muzical Radio, promovând valori importante ale creației românești tradiționale și contemporane, inclusiv prime audiții, numeroase dintre acestea fiind dedicate formației.


Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", în Magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.