ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.17 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.21 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Corul de Copii Radio în Finala Competiției Corale Euroradio 'Let the Peoples Sing 2015'

Publicat: marți, 27 Ianuarie 2015 , ora 10.24

Corul de Copii Radio s-a calificat în Finala Competiției Corale Let the Peoples Sing 2015 - un apreciat eveniment internațional din circuitul muzicii vocale, aflat sub auspiciile Uniunii Europene de Radio și Televiziune (European Broadcasting Union).

Semifinala concursului s-a desfășurat la München în datele de 22 și 23 ianuarie. Din cele 19 ansambluri corale propuse de 13 organizații afiliate Uniunii Europene de Radio care au participat la această etapă, juriul internațional a selectat, în urma audierii înregistrărilor radio, 9 ansambluri din Danemarca, România, Statele Unite ale Americii, Austria, Germania, Letonia, Suedia, Bulgaria și Marea Britanie.

Duminică, 11 octombrie 2015, Corul de Copii Radio dirijat de Voicu Popescu va evolua în finala de la München în cadrul categoriei "Coruri de copii și tineret", într-un concert public în Studioul 1 al Radiodifuziunii Bavareze, eveniment difuzat live de postul BR-KLASSIK și înscris în Stagiunea Euroradio 2015-2016.

Radiodifuziunea Bavareză din München, Germania (BR) organizează și coordonează ediția 2015 a acestei competiții deschise corurilor de amatori. Obiectivele concursului sunt stimularea interesului pentru acest gen de muzică, promovarea rolului Uniunii Europene de Radio și al radiodifuziunilor publice afiliate în organizarea unor evenimente muzicale marcante cu profil radiofonic și crearea de conținut pentru programele de muzică corală, cu posibilitatea de difuzare pe toate platformele media.