Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Stagiunea de Marți seara la Ateneul Român - 5 iunie 2018

Publicat: miercuri, 6 Iunie 2018 , ora 12.49

21 de ani numără violonista Adriana Gabrian prezentă pentru prima dată în cadrul seratelor de marți. Studentă la Augsburg, la clasa profesorului Petru Munteanu, Adriana Gabrian este o violonistă cu un palmares important, laureată a mai multor concursuri în Cehia, Germania și Ucraina. De altfel programul pe care l-a prezentat în 5 iunie pe podiumul Sălii mici a Ateneului Român este parte dintr-un concurs în Macedonia la care va participa în curând. Din acest motiv a prezentat și o piesă modernă:

"Sunt în pregătire pentru un concurs internațional și programul din această seară se regăsește în cadrul competiției Ohrid din Macedonia - Song de Tomislaw Zagrowski, un compozitor din Macedonia; este piesă impusă la Concursul Ohrid. Repertoriul romantic este foarte ușor de abordat, mult mai ușor decât cel clasic pentru că ai mai multe libertăți, îți permite mai multe lucruri în interpretare, însă pentru mine Bach este piesa în care mă regăsesc cel mai mult și compozitorul în care mă regăsesc. Este o atmosferă electrizantă de fiecare dată când vin aici și cânt; este o încărcătură emoțională desăvârșită. Nu pot exprima în cuvinte, efectiv, ceea ce simt. Este minunat!"

Alături de pianista Clementina Ristea Ciucu, Adriana Gabrian a demonstrat că este o instrumentistă care degajă siguranță, ușurință în depășirea pasajelor cu dificultate, o violonistă căreia îi place pe scenă. Talent nativ, dublat de muncă, tenacitate și ambiție, Adriana Gabrian este o muziciană matură, cu un sunet cizelat care a reușit să construiască multe momente frumoase apreciate de cei aflați în sală.

Reportaj realizat de Jeanine Costache