Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Stagiunea de Marți seară la Ateneul Român - 23 ianuarie 2018

Publicat: joi, 25 Ianuarie 2018 , ora 14.06

Un recital care a stat sub semnul dragostei a propus în cadrul seratelor de marți tenorul Mihai Urzicana alături de pianista Raluca Oatu. Foarte interesante au fost și inserțiile invitatului lor - actorul Alexandru Unguru, realizând o introspecție pe tema dragostei, a căutării și poate într-un final a găsirii mult căutatei "jumătăți". Am ascultat în intepretarea celor doi muzicieni arii din opere de Mozart, Ceaikovski, Puccini, Massenet, Gounod dar și un lied de George Enescu. Mihai Urzicana este un tenor cu frumoase și bogate date native, cu un timbru plăcut, stăpân pe voce dar și pe acut. În 23 ianuarie, a interpretat cu plăcere și entuziasm repertoriul pe care l-a ales și despre care ne-a vorbit:

"A predominat Puccini. La tenor, toate piesele sunt de dragoste. Pentru oricine e o bucurie să fie pe această scenă, să fie în acest loc atât de important, de cultură, și mă bucur mult că am avut ocazia să cânt aici. Eu am încercat să pun în program și piese pe care le-am cântat la concurs - am câștigat Premiul I la Concursul Mihail Jora, anul trecut."

În demersul său muzical, l-a secondat cu atenție pianista Raluca Oatu, entuziasmată de colaborarea sa cu tenorul Mihai Urzicana:

"Pot să vă spun despre Mihai că este o persoană absolut încântătoare. Este un om foarte sincer și de aceea îmi place foarte mult să cânt cu el, pentru că are acea normalitate și acea sinceritate pe care o căutăm cu toții până la urmă. Asta e menirea noastră ca artiști, să fim sinceri pe scenă pentru ca sufletul nostru să ajungă la dumneavoastră."

Cu siguranță numele tenorului Mihai Urzicana merită atenție și probabil că vom auzi de performanțele sale, așa cum ne-a asigurat și Bianca Manoleanu, cea care îi îndrumă pașii:

"Sunt extraordinar de emoționată pentru că este primul lui recital. A câștigat o serie de premii anul acesta. Nu am făcut decât să scot la suprafață, în calitate de profesor, o voce și un suflet magnific. După cum ați auzit, este cu totul și cu totul excepțional și de mare viitor și un om deosebit de dedicat muzicii, și o sinceritate… Este iscoditor, prinde repede, aplică și nu uită. Un artist care știe să dezvăluie secretele unei muzici pe care el, de fapt, nu o cunoaște. Numai prin talentul său o intuiește. Iar atunci când începe să o cunoască, este uimitor ce poate să scoată la suprafață!"

Reportaj realizat de Jeanine Costache