Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Stagiunea de Marți seară -16 ianuarie 2018

Publicat: miercuri, 17 Ianuarie 2018 , ora 13.46

Absolvent al Universității de Muzică din Brașov și al unui master obținut în Austria la Universitatea de Muzică din Graaz, violonistul Valentin Șerban s-a aflat pentru prima dată în cadrul seratelor de marți. Multă pasiune a pus în cântul său tânărul violonist, afișând stăpânire de sine și entuziasm, într-un program care acuprins opusuri de Johannes Brahms, Claude Debussy, Franz Waxman, Robert Schumann și Maurice Ravel:

"N-am avut un scop de a ajunge la programul ăsta; de fapt, primul scop a fost de a ne încadra într-o oră și am ajuns să alegem un repertoriu absolut variat, de la un stil impresionist la cel mai romantic. Cred că scopul a fost să atingem sufletele oamenilor. Sper că am reușit asta! Sala? Minunată! Nu foarte mare, dar cu o acustică excelentă și mereu când am cântat a fost plină, așa că… orice sală plină e minunată."

În 16 ianuarie, Valentin Șerban a evoluat alături de mult apreciata pianistă Verona Maier. Despre întâlnirea sa cu talentatul violonist, aceasta a precizat:

"Seara de astăzi, cu un tânăr pe care-l cunosc de câțiva ani, nu mulți, vreo doi, a fost pentru mine o asemenea bucurie și o asemenea mulțumire și o asemenea șansă, încât mi-aș dori să li se întâmple acest lucru muzicienilor de vârsta mea din când în când, pentru că nu e vorba doar de un aer foarte tineresc, este vorba de combinația aceea senzațională dintre tot ceea ce poate trăi un tânăr și tot ceea ce poate să-l facă să se arunce înspre muzică și o maturitate incredibilă. Toate lucrurile sunt așezate, sunt făcute cu timp, ca atunci când le face un om înțelept și combinația asta cred că este, mai ales în formula asta foarte echilibrată pe care am văzut-o la Valentin, e cea mai sigură premisă pentru ca o sală să reacționeze așa cum mi s-a părut că a reacționat în această seară."


Reportaj realizat de Jeanine Costache