Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Stagiunea de marți seară -30 mai 2017

Publicat: miercuri, 31 Mai 2017 , ora 12.23
După ce și-au făcut debutul la Berlin în luna ianuarie a acestui an, violonistul Aron Cavassi și pianista Daria Tudor s-au aflat pentru prima dată împreună pe scena Sălii mici a Ateneului Român. Alături de o altă colegă de la Berlin - soprana finlandeză Iida Antola - pianista Daria Tudor a mai oferit, în luna aprilie, un recital cameral în cadrul seratelor de marți. Într-un program cuprinzând creații de Eugène Ysaÿe, Ludwig van Beethoven, George Enescu, și Camille Saint-Saëns, Aron Cavassi și Daria Tudor au arătat virtuozitate, expresivitate și stăpânire de sine, evoluțiile lor fiind apreciate de cei aflați în sală, deopotrivă melomani și specialiști, precum pianistul Cristian Petrescu:

A făcut un salt foarte mare și pianista Daria Tudor mi-a plăcut foarte mult. Asta e noua generație.

Vizibili emoționați dar și bucuroși după un parcurs muzical dificil, dar dus la capăt cu brio, cei doi muzicieni au precizat:

Daria Tudor: La Berlin am zis, măi suntem doi români în facultate, hai să facem și noi ceva împreună și am început ușor, ușor să cântăm împreună. El m-a anunțat că are un recital în București. Mi-aș dori să vin să cânt cu el. Bineînțeles că am zis da, vin și eu acasă și s-a legat de un an de zile o prietenie și ne ajutăm.


Dacă ar fi să-l descrii pe Aron?

Daria Tudor: Foarte plin de viață, foarte plin de idei, o persoană cu care îți face plăcere să petreci timpul.

Aron Cavasi: O fată foarte de treabă și sufletistă. Talentată, foarte muncitoare. Mai muncitoare de zece ori decât sunt eu, inimoasă, foarte multe atribute pe care i le-aș pune, în ideea că mă simt foarte bine lângă ea și cred că și ea se simte foarte bine lângă mine. Este un repertoriu cerut la concursuri. Enescu pentru că mi-a plăcut să încerc să cânt Enescu și în străinătate ca lumea să audă din ce în ce mai mult de el. E un repertoriu foarte frumos și ne-am bucurat că l-am făcut.

Talent, inovație și o bună comunicare au demonstrat cei doi muzicieni, violonistul Aron Cavassi și pianista Daria Tudor bucurându-se în 30 mai de un public numeros și entuziast în care am regăsit muzicieni, precum criticul Laura Manolache:

O seară sub semnul tinereții, al elanului, al entuziasmului. Un ansamblu cameral sincronizat, care se vede că are experiența de a cânta împreună și de a reaționa într-un singur suflu, într-un repertoriu de virtuozitate, într-un repertoriu de anvergură, o arie stilistică diversificată, căreia ei i-au surprins nuanțele, rafinamentul, diversitatea.

Reportaj realizat de Jeanine Costache