Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Stagiunea de Marți seară - 28 martie 2017

Publicat: miercuri, 29 Martie 2017 , ora 13.51

Stagiunea de marți seară a adus în 28 martie pe trei dintre cei mai tineri violoniști care, desigur, aspiră la o carieră muzicală. Talentul și munca le-au fost deja răsplătite celor trei violoniști, deja laureați ai mai multor concursuri printre care Concursul Internațional de vioară de la Câmpina și Concursul de interpretare "Dan Cumpătă", o competiție organizată de Fundația "Remember Enescu". Dragoș Marian Rușanu, Ștefan Aprodu și Ioana Maria Tudor sunt numele celor trei violoniști ale căror evoluții au fost urmărite cu interes de inițiatoarele celor două competiții Cornelia Bronzetti și Mihaela Tomescu. Astfel, Sala mică a Ateneului Român a fost inundată de tinerețea și entuziasmul celor trei violoniști. Au pus pasiune și au încercat să-și pună în valoare cunoștințele acumulate până în acest moment. Cei aflați în sală i-au aplaudat rechemându-i de mai multe ori la rampă spre mulțumirea celor două muziciene care i-au descoperit.

Foarte fericită să-i reasculte s-a declarat Cornelia Bronzetti:

"Au ales piese foarte frumoase, foarte plăcute și le-au cântat foarte, foarte bine. Cred că toți trei se vor integra în viața de concert a României și prin premii și prin concerte de cameră sau concerte cu orchestra într-un mod foarte bun, ba poate chiar la vârf."

Un recital excelent a apreciat la rândul său Mihaela Tomescu:

"Foarte bine realizat, foarte bine gândit, cu un repertoriu divers. Iată, deci, solouri, iată duete, ceea ce, sigur, deschide gustul și perspectiva pentru formații camerale. Mă bucur foarte mult de evoluția acestor trei violoniști care sunt membrii Fundației culturale Remember Enescu. Și-au demonstrat calitățile, și-au demonstrat reușitele lor artistice și, sigur, au drumul în față pentru continuarea evoluției lor, pentru dezvoltarea lor artistică, instrumentală și toate celelalte evenimente importante care vor apărea în viața lor."

Iată, aprecierile există și din partea specialiștilor, reușita într-o viitoare carieră violonistică depinzând doar de perseverența celor trei tineri: Dragoș Marian Rușanu, Ștefan Aprodu și Ioana Maria Tudor - nume pe care le reținem și despre care cu siguranță vom mai auzi.

Reportaj realizat de Jeanine Costache