Arhivă : Cronici Înapoi

Corul de Copii Radio a deschis seria de concerte de sărbători de la Sala Radio

Publicat: marți, 13 Decembrie 2016 , ora 13.37

În 10 decembrie 2016 a fost un concert de Crăciun și în același timp un concert dedicat Zilei internaționale a cântului coral, cu un program de colinde românești și internaționale. Pe scena Sălii Radio au urcat pe rând, Corul de Copii, condus de Voicu Popescu, corul bărbătesc Cantus Domini, dirijat de Ștefan Constantin Răzvan și Corul Quanticum, condus de Răzvan Rădos. Punctul culminat pentru public a fost desigur, colindul cântat de cele trei coruri reunite.


- Foarte plăcut a fost concertul. Au cântat cu toții foarte bine, dirijorii, trei.

- Finalul a fost magnific. Au fost trei coruri și trei dirijori pe scenă, a fost minunat.

- Foarte frumos.

- Foarte drăguț. Am auzit colinde puse și pe alt ton, pe alt ritm, ca să zic așa. La sfârșit mi-a plăcut cu dirijatul, de trei.

- Minunat. Noi venim de mai mulți ani la concertele copiilor, dar anul acesta a fost prima dată când au fost corurile reunite. A fost într-adevăr foarte frumos și inedită prezența celor trei dirijori pe scenă.


Maestre Voicu Popescu, s-a deschis seria de concerte de sărbători, cu Corul de Copii Radio, dar nu doar atât, trei coruri reunite pe scena Sălii Radio. Cum a fost în această seară?

Sigur, a fost o seară gândită ca o deschidere a sezonului de colinde, pentru că avem această practică de a începe sezonul în a doua săptămână a lunii decembrie, atunci când, în general, în lumea corurilor se sărbătorește Ziua Internațională a Cântului Coral și ne face o bucurie faptul că am putut avea lângă noi alte două formații, tocmai ca să împlinim această idee, două corale diferite, noi fiind un cor de copii, am chemat o corală bărbătească și o corală mixtă, în așa fel încât să acoperim cât mai frumos, ideea de coralitate. Și-așa cum s-a văzut la final am cântat împreună O, ce veste minunată, ca să simțim într-adevăr adierea sărbătorilor care ne așteaptă.

Reportaj realizat de George Gâlea – Radio România Cultural