Arhivă : Cronici
Înapoi
AUDIO. Stagiunea de marți seara - 15 noiembrie 2016

În bogatul său traseu concertistic, ce cuprinde scene de prestigiu, precum: Sala Cortot din Paris, St-Martin-in-the-Fields, Sala Regina Elisabeta din Londra, Sala "Manuel de Falla" din Madrid, Cristian Sandrin include aproape în fiecare an și un recital sub cupola Ateneului Român. Îndrăgitul pianist vine de fiecare dată cu programe tematice, interesante și inedite, așa cum a fost și cel de aseară incluzând lucrări de Mozart, Debussy și Scriabin. Un demers muzical despre care tânărul pianist a vorbit aceeași plăcere care transpare și atunci când cântă:
"Fiecare piesă marchează un nou punct în dezvoltarea compozitorilor respectivi. Mozart, când a scris sonata aceasta încerca să atingă alte culmi... Este foarte rar cântată, este o sonată foarte grea, foarte ciudată... La fel și Debussy, când a terminat Image, practic a terminat cea mai minunată lucrare de pian, scrisă vreodată și chiar și el a realizat că această piesă va rămâne în repertoriul pianistic. Iar sonata lui Scriabin este o piesă care marchează o tranziție foarte importantă în opera compozitorului. Începând cu această sonată el a început să-și dezvolte propriul lui sistem atonal. Am putut să prezint publicului ceva neobișnuit...."
O gândire muzicală bine conturată combinată cu un ton expresiv și tumultos a afișat Cristian Sandrian, un pianist inteligent, sensibil și cu o mare bucurie de a cânta. Ca și în celelalte sezoane, Cristian Sandrin a stârnit ovațiile melomanilor, de fiecare dată evoluțiile sale fiind așteptate cu mult interes.