Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Be our Muse! - ultimul concert de la București al Festivalului SoNoRo 2016

Publicat: marți, 8 Noiembrie 2016 , ora 12.14

"Doamnelor și domnilor, bună seara! Bine ați venit la concertul final SoNoRo în București! Sunt foarte încântat că venim pentru prima dată în Sala Radio. Sper să petreceți o seară foarte frumoasă alături de noi!"

Mesajul violistului Răzvan Popovici, director executiv al Festivalului SoNoRo, la începutul recitalului de luni, 7 noiembrie, din cadrul seriei care în 2016 a ajuns la cea de-a XI-a ediție.

"Recunosc, m-a impresionat într-un mod chiar neașteptat. Am mai avut ocazia să-i ascult pe acești muzicieni minunați în celelalte concerte din festival, dar evoluția lor din seara asta mi s-a părut absolut fantastică. Am avut ocazia să descopăr un repertoriu cu totul inedit. Este un repertoriu care, din păcate, e rareori aborat pe scenele de concert din București. A fost o reală bucurie să-i ascult." - pianistul Iulian Ochescu

Cvintetul cu clarinet op. 34 de Carl Maria von Weber și Cvintetul cu pian op.81 de Antonin Dvorak au fost lucrările alese de pianista Diana Ketler, violoniștii Ilya Gringolts și Daniel Rowland, violiștii Lars Anders Tomter și Răzvan Popovici, violoncelistul Christian Poltéra și clarinetistul Thorsten Johanns pentru această întălnire cu publicul de la Sala Radio, unul numeros și extrem de diversificat.

Și cum publicul a fost muza interpreților SoNoRo în 2016, cea de-a treia lucrare din program a fost aleasă de melomani - Cvintetul cu clarinet de Wolfgang Amadeus Mozart.

"A fost o închidere foarte frumoasă a stagiunii din București a acestei ediții. Mă bucur să văd cât de multă promovare poate să aducă Festivalul SoNoRo muzicii de cameră pentru tineri și nu numai. Iar recitalul din seara asta a fost fantastic! Un clarinetist extraordinar, cum n-am mauzit de mult timp. Și, în cida faptului că, bănuiesc, ei se întâlnesc pe perioade foarte scurte de timp, au reușit să se lege foarte bine într-un grup cameral. Inclusiv cvintetul cu clarinet, inclusiv de Dvorak, cu pian." - violistul Theodor Andreescu

La ultimul recital din București al Festivalului SoNoRo 2016 a participat și Corina Șuteu, Ministrul Culturii:

"Mi s-a părut încă o dată o dovadă de virtuozitate, talent, energie cu totul și cu totul specială. Pentru mine, SoNoRo este într-adevăr un festival care reușește să atragă un public mult mai tânăr pentru muzica clasică și eu cred că și-a păstrat calitatea asta extraordinară și de aceea, de altfel, Ministerul Culturii a acordat anul acesta din nou o susținere petnru că eu cred că este unul dintre festivalurile care merită susținute, care s-a dezvoltat cu totul remarcabil în ultimii 11 ani și al cărui animator și creator și inițiator și fondator - Răzvan Popovici - e o personalitate nu numai creativă, ci și un adevărat lider pentru construirea unui asemenea eveniment."

Reportaj realizat de Lucian Haralambie