Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Stagiunea de marți seara - 19 aprilie 2016

Publicat: miercuri, 20 Aprilie 2016 , ora 13.48
Pe rampa de lansare a Stagiunii de marți seara am ascultat, în 19 aprilie 2016, doi studenți ai Universității Naționale de Muzică București: violonistul Andrei Mihail Radu și pianista Bianca Măriuca Popa. Sunt doi tineri cu un palmares bogat la concursurile naționale, doi instrumentiști care se află la început de drum, dar care au dovedit maturitate în parcursul lor muzical. Un parcurs despre care a vorbit violonistul Andrei Mihail Radu în finalul unui recital istovitor, cu multe emoții:

"Am început cu Mozart, o sonată clasică, după care ne-am întors înapoi în timp la Paganini, după care Bach, am ajuns și la muzica românească a lui Jora, a secoului XX. A urmat Prokofiev, Sonata pentru vioară solo, o lucrare foarte bine conturată în în stil mozartian, iar reprezentația din această seară s-a încheiat cu Lăutarul din suita "Impresii din copilărie" a lui George Enescu."


Am sesizat o bună comunicare între violonistul Andrei Mihail Radu și pianista Bianca Măriuca Popa chiar dacă sunt la început în această formulă interpretativă doi instrumentiști care se completează în evoluțiile lor, motiv pentru care i-am rugat să definească personalitatea unuia față de celălalt:

"Pot să spun că este o pianistă foarte bună și sunt onorat că este acompaniatoarea mea. Ne înțelegem foarte bine unul cu celălalt, sper că s-a și văzut în această seară... emoționați, bucuroși și onorați pentru că am fost pe această scenă."( Andrei Mihail Radu)

"Andrei este un tânăr foarte talentat, cu multe calități și se vede în cântatul lui plăcerea ..., transmite foarte mult și atunci normal că este o colaborare care mie îmi face foarte multă plăcere și din care sper să iasă lucruri foarte frumoase și în continuare." (Bianca Măriuca Popa)


Violonistul Andrei Mihail Radu și pianista Bianca Măriuca Popa au oferit publicului un recital ce a stat sub semnul tinereții și al pasiunii evoluând într-un repertoriu ofertant, dar dificil. Vă spuneam, sunt doi instrumentiști la început de drum, cântul lor trebuie cizelat, sunetul șlefuit, dar sub îndrumările de care beneficiază la Universitatea Națională de Muzică - Andrei Mihail Radu studiază cu violonistul Ladislau Csendes, iar pianista Bianca Măriuca Popa cu apreciata pianistă Dana Borșan - cu siguranță își vor înscrie evoluțiile viitoare pe o traiectorie ascendentă.


Reportaj realizat de Jeanine Costache