Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Ultima seară 'La vida loca' - pe scena Teatrului Odeon

Publicat: luni, 18 Aprilie 2016 , ora 12.53

A început în 10 aprilie 2016, la Deva. Au urmat prezențe la Cluj-Napoca, Bistrița, Mediaș și Otopeni, iar duminică, 17 aprilie, turneul "La vida loca" s-a încheiat cu un recital susținut de flautistul Matei Ioachimescu și pianistul venezuelean Alfredo Ovalles la Teatrul Odeon din Capitală. Cei doi au propus, și în această întâlnire cu publicul, muzică din Venezuela, Argentina, Peru, Cuba și Brazilia, dar și o lucrare special creată pentru acest eveniment și dedicată celor doi interpreți de către compozitorul Mario Forte.

"Mie-mi place foarte mult muzica sud-americană și o ascult cu mare plăcere. Au fost câteva piese pe care le știam; în primul rând piese Chavellei Vargas, cine n-o știe, "El cioclo". Nu știu, n-aș putea să spun care mi-a plăcut mai mult și care nu."

Virtuozitate, culoare și un spectru larg de emoții - astfel poate fi definită ultima seară de "La vida loca".

"Atunci când te hotărăști să vii la un astfel de spectacol, știi, în primul rând, ceea ce o să urmeze. Delicatețea pe care o are instrumentul, dar mai ales domnul Ioachimescu - asta m-a determinat să vin! Auzind că este vorba de muzică din America de Sud, și acesta a fost încă un motiv. Un concert emoționant! Știam că o să se întâmple așa. Mă bucur că avem oferte de această factură; sunt necesare sufletului nostru, sunt necesare oamenilor, și ceea ce mă bucură este prezența oamenilor tineri."

"La vida loca" - un proiect reușit, mărturie stând ropotele de aplauze de la finalul acestui ultim recital. Flautistul Matei Ioachimescu ne-a împărtășit concluziile sale după aceast turneu: "Este un program care a prins la public extraordinar de bine, mai bine chiar de cât ne așteptam. Am un partener special pe scenă, pianistul extrem, extrem de virtuoz și sensibil - Alfredo Ovalles. Așa cum publicul a remarcat, o performanță tehnică incredibilă, o reală plăcere să ai asemenea pertener pe scenă. Un spectacol plin de emoții, pentru că trecem prin foarte, foarte multe stări - de la drame interioare, la momente de virtuozitate explozivă, la cântece despre natură, cântece despre iubire interzisă ș.a.m.d. - lucru ce ne consumă foarte mult. Așa ceva necesită foarte multă energie. Trebuie să dai ceva ca să primești ceva și munca pe care am investit-o noi înainte de a începe acest turneu a prins foarte bine. A fost un mare succes, lucru care pe noi ne-a energizat, ne-a făcut să trecem peste orele de nesomn, peste orele de mers prin țară cu mașina, peste planul de repetiții… Sperăm ca pe viitor să continuăm această colaborare."

Reportaj realizat de Lucian Haralambie