Arhivă : Cronici Înapoi

Stagiunea de marți seara - 12 aprilie 2016

Publicat: miercuri, 13 Aprilie 2016 , ora 14.12
A revenit în Stagiunea de marți seara Miruna Vidican și a adus cu ea harpa - "vedetă" a recitalului din 12 aprilie de la Sala Mică a Ateneului Român. Miruna Vidican cântă la instrumentul ei cu abilități tehnice spectaculoase, suscitând interesul melomanilor care au primit cu entuziasm recitalul său.


Un program învăluit într-o aură romantică a adus Miruna Vidican, parcurs muzical despre care a vorbit cu emoție:

"Este vorba despre harpiști compozitori francezi care au trăit în perioada romantismului. Nefiind foarte multe piese până în acel moment ei au compus lucrări, pentru harpă destinate elevilor lor. Am dorit să transmit un strop de liniște, de pace, de bucurie, dacă se poate și de căldură sufletească. Am simțit toată căldura cu care eram învăluită, căldura prietenilor și susținerea lor și a fost o atmoseră foarte plăcută pentru mine, deși cu emoții, dar nu tensionate."


Discipolă a apreciatului harpist Ion Ivan Roncea, la rândul ei îndrumător în tainele harpei pentru elevii Liceului de Muzică "George Enescu" din București, Miruna Vidican își construiește cu pași siguri o carieră demonstrând că harpa poate fi un instrument solistic cu o complexitate coloristică orchestrală. Miruna Vidican are o bogată activitate competițională dar și pe podiumul de concert, fiind membră a Orchestrei Române de Tineret - un ansamblu deja impus în peisajul muzical românesc și internațional. Miruna Vidican este o muziciană sensibilă și talentată care dă viață harpei convertind-o într-un instrument solistic interesant prin multitudinea sonorităților dezvăluite.


Parcursul său solistic a încântat publicul în care am regăsit-o pe profesoara Mihaela Tomescu:

"Extrem de rafinată în felul în care gândește fraza, în care se exprimă, degajarea, dezinvoltura cu care cântă. O seară extraordinar de reușită, frumoasă și într-un fel unică pentru că recitalurile de harpă sunt mai rare. Programul a fost bine gândit, frumos, variat și cu unda aceasta de romantism care a ajuns direct la public, spre sufletele noastre."

Plăcerea cu care cântă Miruna Vidican trece rampa și publicul percepe, dincolo de talent, sensibilitate, tonul cald și o tehnică excelentă, entuziasmul său de-a fi alături de cei care o îndrăgesc.


Reportaj realizat de Jeanine Costache