Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Analia Selis revine pe scena Sălii Radio cu un 'Tango simfonic'

Publicat: joi, 8 Octombrie 2015 , ora 11.20
Analia Selis a revenit pe scena Sălii Radio într-un concert dedicat tango-ului simfonic, sub bagheta dirijorului Radu Popa, alături de Orchestra de Cameră Radio și de Mariano Castro, pianistul argentinian al trupei Narcotango. Un reportaj de Georgiana Petrache:


Analia Selis: Am ales să deschidem cu un tango românesc, din respect pentru cei din sală, pentru publicul din România, suntem la ei acasă. E frumos. Am ales Zaraza, pentru că este un tango aproape românesc, nu 100%, compozitorul e din Uruguay, deci are și din America de Sud și din România, și mi s-a părut potrivit ca să începem cu această melodie.


A fost doar începutul unui concert de tango cu ritmuri celebre argentiniene și melodii românești binecunoscute. Analia Selis și Mariano Castro, originari din Argentina, cântă la București tango simfonic românesc.

Analia Selis: E o mare bucurie și le cânt cu un imens drag și respect pentru România.


- Am văzut și un ale spectacol al Analiei Selis tot cu tango, dar nu cu orchestrație și nu cu Orchestra de Cameră Radio. Acesta îmbogățit este o altă etapă.

- Frumos. Pentru un prim concert de tango, frumos.

- O combinație foarte reușită.

- De obicei ascult altceva, dar mi-a plăcut foarte mult. A fost interesant.


Analia Selis: În momentul acesta și azi, și la repetiții, abia aștept să cânt un tango care se numește Los Mareados, care este nou în repertoriul meu. Bineînțeles, îmi sunt foarte dragi și Por una cabeza și toate acelea care sunt foarte cunoscute. Sunt valsurile acelea foarte frumoase și mi-e greu să spune: uite, asta e melodia.


Reportaj realizat de Georgiana Petrache - Radio România Cultural