Arhivă : Cronici Înapoi

Doi titani ai muzicii și două capodopere ale repertoriului simfonic - la Sala Radio

Publicat: vineri, 7 Noiembrie 2014 , ora 22.41

Vineri, 7 noiembrie 2014, Concertul nr. 1 în pentru pian și orchestră semnat de Piotr Ilici Ceaikovski a fost una dintre "vedetele" manifestării susținute de Orchestra Națională Radio, ansamblu ce a fost dirijat de Martin Panteleev.

Doi titani ai muzicii - Brahms și Ceaikovski - și două capodopere ale repertoriului simfonic - totul sub bagheta dirijorului bulgar Martin Panteleev. Orchestra Națională Radio a deschis programul concertului de vineri seară cu una dintre cele mai valoroase și controversate lucrări ale tuturor timpurilor. Dana Borșan a evoluat în postura de solistă a Concertului nr. 1 în pentru pian și orchestră semnat de compozitorul rus.

- Concertul e splendid; Ceaikovski este sclipitor. Îl iubim, ca dovadă era arhiplină.

- Excepțională! E pentru prima dată când o aud și mi-a plăcut foarte mult.

- Concertul este superb! Dana Borșan este formidabilă!

Dupa pauză Martin Panteleev a revenit la pupitrul Orchestrei Nationale Radio, de aceasta dată pentru a oferi publicului numeros de la Sala Radio un alt opus romantic, la fel de cunoscut: Simfonia a II-a semnată de Johannes Brahms.

Două lucrări indrăgite de publicul larg și tot atâtea interpretări aplaudate minute în șir de cei prezenți vineri seară în Studioul Mihail Jora reprezintă bilanțul unui nou concert reușit susținut de Orchestra Națională Radio.

- Repertoriul fiind atât de cunoscut și de frumos nu avea ce să nu ne placă. A fost chiar un eveniment, un concert-eveniment!

- Orchestra de la Sala Radio e mai proaspătă. Mi-a plăcut foarte mult dirijorul bulgar.

- Mi s-a părut foarte bun; mi-a plăcut foarte mult, a fost foarte convingător și Dana Borșan și dirijorul și orchestra. A sunat foarte bine.

Reportaj realizat de Lucian Haralambie