Arhivă : Cronici Înapoi

Magie muzicală în Herăstrău. Actorul Marius Manole s-a apucat de dirijat

Publicat: luni, 15 Septembrie 2014 , ora 10.24

Weekendul care tocmai ce a trecut a fost cu siguranță unul sub semnul basmului si muzicii. Teatrul de Vară din Herăstrău a fost gazda unuia dintre cele mai inedite evenimente ale anului: Aventurile fantastice ale lui Peer Gynt, cu Bucharest Festival Orchestra, dirijată de Cristian Lupeș si Marius Manole.

Muzica de film din prima parte a spectacolului a învăluit amfiteatrul în culoare și poveste. Am ascultat coloane sonore celebre ale Star Wars, Pirații din Caraibe, Titanic, Spiderman sau Superman. Totul în varianta orchestrală, cu 60 de instrumentiști în perfecta armonie, sub bagheta dirijorului Cristian Lupeș.

Cunoscutul actor Marius Manole a urcat pe scenă în a doua parte a spectacolului, pentru a aduce la viață un Peer Gynt contemporan, apăsat de dramele cotidianului și de viteza lumii actuale. Replicile tăioase, pline de revolta personajului, au fost însoțite în permanență de suita lui Edvard Grieg, interpretată de Bucharest Festival Orchestra.

Seara s-a terminat incendiar, cu Marius Manole dirijând una dintre cele mai cunoscute piese ale anului: Happy, hitul lui Pharrell Williams, cântat în premieră în România în varianta cu orchestră.