Arhivă : Cronici Înapoi

'Anotimpurile' cu Richard Galliano la Sala Radio

Publicat: joi, 19 Iunie 2014 , ora 10.28

Un dirijor tânăr, un ansamblu experimentat și un acordeonist care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Richard Galliano a fost ieri seară solistul Orchestrei de Cameră Radio, condusă de Gabriel Bebeșelea. În Studioul Mihai Jora au răsunat "Anotimpurile" de Antonio Vivaldi și Astor Piazzolla.

Peste o mie de melomani aplaudă intrarea în scenă a marelui Richard Galliano. Acordeonistul a fost ieri seară, solistul Orchestrei de Cameră Radio, în ultimul concert al ansamblului din această stagiune.

Publicul, parcă mai divers ca niciodată, căci am întâlnit în sală familii cu copii de câțiva ani sau câteva luni a venit să asculte "Anotimpurile" de Antonio Vivaldi și Astor Piazzolla, ambele aranjamente realizate de Richard Galliano, dirijate de Gabriel Bebeșelea.

Regizorul Andrei Șerban: A fost atât de multă încântare și veselie și exact ceea ce trebuie pentru un concert de sfârșit de stagiune.


- E prima dată când aud și văd un concert de acordeon. Excelent. Este o surpriză extraordinară.

- M-a impresionat plăcut trăirea acestui minunat acordeonist. Am venit și cu cele două fetițe ale noastre. Încercăm să le insuflăm și lor spiritul către muzică de calitate.

- Absolut superb, sunetul extraordinar, orchestra foarte bună.

- Excelent și mai ales combinația între muzică clasică și tango, dirijorul a fost superb, de mare valoare, Galliano e Galliano, nimic de zis.

- Cât au durat aplauzele? Cred că vreo 17 minute.

- Mare artist și faptul că sala e plină arată că în ultimul timp, Sala Radio e number one.

Despre întâlnirea cu publicul nostru, Richard Galliano a mărturisit după concert:

"Am avut un concert foarte bun cu orchestra. Mă simt foarte bine. Publicul este extraordinar de prezent. Voi reveni în stagiunea următoare, în aprilie pentru un concert cu Big Band-ul Radio, când voi cânta și Mozart. Radio România este un loc foarte primitor pentru mine."

Puteți reasculta concertul din 18 iunie 2014, susținut de Richard Galliano, Orchestra de Cameră Radio, dirijor Gabriel Bebeșelea, aici.

Lucian Haralambie