Arhivă : Cronici Înapoi

Stagiunea de Marți seara - 17 iunie 2014

Publicat: miercuri, 18 Iunie 2014 , ora 13.57

Sfârșit de stagiune la Sala Mică a Ateneului Român. Aseară s-a derulat ultimul recital al celui de-al cincilea sezon al Stagiunii de Marți seară. Cu un program care a cuprins Variațiunile în fa minor de Joseph Haydn, Două Nocturne op.62 de Frederic Chopin, Fantezia op.17 în do minor de Robert Schumann și Studiul transcendental nr.11 "Harmonies du soir" de Franz Liszt, pianistul Cristian Sandrin a atras, ca și în recitalul susținut în stagiunea trecută, un public numeros, Sala Mică a Ateneului Român devenind neîncăpătoare.

Cristian Sandrin este deja un nume afirmat în peisajul muzical, un tânăr care și-a confirmat talentul pianistic printr-un palmares important, prin aparițiile în public așteptate cu mult interes. Un tușeu cald și omogen stăpânit cu o bună tehnică pianistică afișează studentul Academiei Regale de Muzică din Londra, la clasa profesoarei Diana Ketler, într-un program atent lucrat. O gândire muzicală bine conturată combinată cu un ton expresiv și tumultuos a afișat Cristian Sandrin, un pianist inteligent, sensibil și cu o mare plăcere de a cânta.

Cristian Sandrian a stârnit și în seara zilei de 17 iunie 2014 ovațiile melomanilor, demonstrând, prin recitalul înscris în finalul Stagiunii de Marți Seară, că are toate trăsăturile unui muzician capabil să realizeze o carieră frumoasă pe podiumurile de concerte din țară și de peste hotare.

Jeanine Costache