Arhivă : Cronici Înapoi

Stagiunea de Marți seară - 18 martie 2014

Publicat: miercuri, 19 Martie 2014 , ora 14.06
Seria de concerte camerale propusă de Filarmonica "George Enescu" în fiecare seară de marți a continuat în 18 martie cu recitalul pianistului Alin Dumitrescu. 25 de ani va împlini Alin Dumitrescu în 30 august, student în anul IV la Universitatea de Muzică - București la clasa mult apreciatei pianiste Dana Borșan.Tânărul muzician a avut și o bursă în Spania, la Conservatorul "Teresa Berganza" din Madrid, unde a studiat pianul în primii doi ani de liceu. Alin Dumitrescu s-a aflat la prima apariție în cadrul Stagiunii de Marți Seară iar cei interesați de muzicienii dornici să se afirme au umplut Sala Mică a Ateneului Român. Mi-a plăcut tușeul său, tonul cald și sensibilitatea muzicală aparte, însă Alin Dumitrescu a fost copleșit de emoții, de unde și unele stângăcii de interpretare, chiar unele sincope în parcursul muzical. Emoțiile au persistat și după ce s-au stins și ultimele aplauze, Alin Dumitrescu mărturisind:

"Am fost foarte emotiv la început, apoi mi-am mai drumul. Pe scenă m-am simțit bine pentru că publicul a fost destul de călduros. Am avut un program foarte frumos dar și foarte greu, necesitând multe ore de studiu. Dintre cele trei lucrări interpretate, cel mai aproape de sufetul meu este Fantezia de Schuman în care m-am simțit în largul meu."

Atunci când emoțiile nu sunt constructive și te copleșesc trec rampa și publicul simte, dar cei aflați în sală l-au încurajat pe Alin Dumitrescu, tânărul pianist demonstrând, dincolo de unele imperfecțiuni, o bună tehnică instrumentală o reală trăire muzicală într-un program studiat care a cuprins lucrări de Bach, Schumann și Prokofiev.


Jeanine Costache