Arhivă : Cronici Înapoi

A fost o seară cu... 3 dive

Publicat: luni, 23 Decembrie 2013 , ora 14.09

Elena Moșuc, Laura Tătulescu și Ruxandra Donose sunt cele trei excepționale artiste care au atras publicul ca un magnet la Sala Radio. După ce biletele au fost epuizate încă de la sfârșitul lunii noiembrie, melomanii s-au înghesuit în 20 decembrie 2013 la intrarea în sala de concert în speranța de a găsi un loc - fie pe scări sau în picioare.

"Mi se pare deosebit de reușit. Sunt, într-adevăr, niște dive. E o bucurie pentru sfârșit de an să urmărim un astfel de spectacol."

"Excepțional, din punctul meu de vedere."

"Au fost strălucitoare, formidabile, inegalabile!"

"Piesele - frumos alese, ca de obicei Verdi este impresionant, dar nu numai Verdi. O seară deosebită, reușită!"

"Astă seară a fost, într-adevăr, un cadou de Crăciun. Magic!"

Partenerii de scenă ai celor trei dive au fost Corul Academic, Orchestra Națională și David Crescenzi, un adevărat maestru al baghetei lirice.

"Acum, după concert, simt foarte multă adrenalină. Atunci când dirijez fără partitură, concentrarea este mult mai mare și simt adrenalina. Sunt foarte fericit! A fost un concert reușit. Pentru București nu cred că este ușor să asculte într-o singură seară trei mari artiste ca Elena, Laura și Ruxandra."

Printre sutele de spectatori care au umplut aseară până la refuz Sala Radio, s-a aflat și soprana Alina Bottez: "Este un eveniment și o mare plăcere pentru un iubitor de muzică și de operă în particular să se pregătească așa de Crăciun, pentru că e într-adevăr un concert al divelor - două soprane și o mezzosoprană, fiecare un giuvaer în felul său. Mă bucur foarte mult și mulțumesc Radioului că a avut această idee."

După ce Elena Moșuc, Ruxandra Donose și Laura Tătulescu au interpretat senzațional arii și duete celebre din opere, seara s-a încheiat cu La Vitleem - colind pe care Dan Dediu l-a aranjat special pentru această gală.

Orchestrele și corurile Radio intră într-o scurtă vacanță. Și anul 2014 se arată bogat în concerte-eveniment și artiști consacrați, programați să cânte la Sala Radio.

Sărbători fericite tuturor!