Arhivă : Cronici Înapoi

Succes total pentru Flautul de aur!

Publicat: vineri, 31 Mai 2013 , ora 10.35

Ion Bogdan Ștefănescu și Horia Mihail au susținut joi, 30 mai 2013, cel de-al treilea recital din cadrul Turneului național "Flautul de Aur". Detalii în reportajul Ioanei Goia:


"Este o oază de frumusețe și de romantism într-o lume destul de tristă și de gri - asta, cotidiană, pe care o trăim. Și ne oferim și noi mici bucurii venind la spectacolele de la Filarmonica din oraș."

"Spectacolul de astăzi e, într-adevăr, cu totul deosebit prin felul în care este prezentat și prin abordarea tematică. Aș fi încântat dacă s-ar repeta, dar cu aceiași interpreți."

Hiturile muzicii clasice au încântat cei 400 de melomani prezenți seara trecută la Casa de cultură a sindicatelor. Piteștenii au pornit de bună voie într-o călătorie prin baroc, clasicism, romantism, modernism cu destinație finală în contemporaneitate. Ghid le-a fost Ion Bogdan Ștefănescu. În dubla ipostază de solist și povestitor a îmbinat în intervențiile sale momente importante ale istoriei muzicii cu întâmplări din viața personală, gustate intens de spectatori.

"E o călătorie în timp. Și dacă n-am fi avut acest ghid care ne-a și povestit pe unde mergem - că trecem prin baroc, prin clasicism, prin romantism - nici nu ne-am fi dat seama cât ne plimbăm."

Ion Bogdan Ștefănescu: "Publicul a fost excelent. Oamenii vin cu atâta plăcere, încât și pe noi, cei de pe scenă, ne fac să ne simțim extraordinar și să vrem întotdeauna să ne întoarcem pe această scenă."

De la copii la bunici, melomanii au aplaudat frenetic fiecare piesă din program. Publicul piteștean s-a dovedit a fi unul romantic, momentele melancolice având cea mai mare priză.

Turneul național "Flautul de aur", ajuns la cea de-a treia ediție, este rezultatul colaborării dintre Radio România Cultural și Asociația culturală "Accendo", condusă de pianistul Horia Mihail.

Horia Mihail: "Publicul a reacționat cât se poate de cald, deschis. Am fost nevoiți de multe ori să ne aplecăm în plus deoarece publicul nu contenea cu aplauzele."

Chiar dacă în ambele orașe a fost rupere de nori, Bucureștiul și Piteștiul au făcut aseară schimb de artiști. În timp ce Ion Bogdan Ștefănescu și Horia Mihail susțineau un program de bisuri la Casa de cultură a sindicatelor, pe scena Sălii Radio urcau membrii Filarmonicii piteștene.

După Craiova, Caracal și Pitești, Turneul național "Flautul de aur" va ajunge la Ploiești, București, Oradea și Tulcea.