Arhivă : Cronici Înapoi

Ediția XXII-a a Festivalului și Concursului Național de Interpretare a Lied-ului 'Ionel Perlea' - la final

Publicat: luni, 20 Mai 2013 , ora 14.37

La Centrul Cultural UNESCO din Slobozia trei zile pline, pline la propriu și animate de însuflețirea unui mănunchi de doar câțiva oameni extrem de mărinimoși și puși literalmente în slujba promovării artei muzicale românești. A fost Festivalul și Concursul Național de Interpretare a Lied-ului "Ionel Perlea".

"Ediția XXII-a a festivalului a consemnat recorduri și cantitative și calitative. Am ascultat aproape 40 de concurenți. Îmbucurător este faptul că vocile prezentate aici au fost de o calitate specială, ceea ce confirmă calitatea școlii naționale de canto. Materiale vocale, frumoase și foarte bine pregătite." - Daniela Caraman Fotea, unul dintre membrii unui juriu extrem de numeros, avându-l ca președinte pe prof.univ.dr. Grigore Constantinescu, cel care se ocupă de organizarea acestei manifestări de la prima sa ediție. Acest fapt a fost semnalat și de domnul Stelian Ciupercă din partea organizatorilor: "Domnule profesor, încă o dată vreau să vă mulțumesc pentru că stăruiți și vă îndârjiți să duceți acest festival și numele lui Perlea mai departe, împreună cu doamna Roșca și cu Consiliul Județean, care este promotorul acestui festival, marele premiu Ionel Perlea ex-aequo: Stanca Maria Manoleanu."

Stanca Maria Manoleanu: "Este o tradiție muzicală de familie să fac canto și după patru ani iau acest premiu. Am crescut alături de lied, însă mă îndrept către operă."

Marele premiu Ionel Perlea ex-aequo, Stanca Maria Manoleanu și Silvia Micu și toate celelalte premii au fost împărțite era și firesc la un număr atât de mare de candidați. Au fost însă și recitaluri care au completat peisajul artei camerale vocale românești actuale de la Claudia Codreanu, la Sorina Munteanu, de la Marius Manyov, la Ștefan Korch, de la Bianca Manoleanu, la Cristina Radu.

Anca Ioana Andriescu