ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Cronici Înapoi

Pianul călător la Mamaia și în Moldova

Publicat: vineri, 15 Iunie 2012 , ora 11.02

Era o vreme când după 15 iunie începea vacanța.

Acum, după 15 iunie e vremea în care "pianul călător", însoțit de pianistul Horia Mihail, va pleca de la Sala Radio, cu sprijinul Radio România, pentru a străbate țara în căutarea iubitorilor de muzică clasică în mai multe orașe unde nu există piane de concert.

Horia Mihail se află în plină desfășurare a celui de-al doilea turneu "Pianul călător", prin 20 de orașe, turneu programat între 21 mai și 29 iunie, la finalul căruia un pian Bluthner ce aparține Societății Române de Radiodifuziune va fi pus la dispoziția comunității din Sânnicolau Mare - orașul în care s-a născut compozitorul Bela Bartok.

Trecând de mijlocul turneului, marcat de recitalul și concertul de la București, după ce a străbătut deja țara în 9 recitaluri și 3 concerte cu orchestra, Horia Mihail va porni alături de pianul de concert într-o nouă călătorie, ce va începe de această dată pe malul mării, la Mamaia, în dimineața de 17 iunie.

«În fiecare oraș a fost altfel și cu siguranță în continuare, fiecare teatru, fiecare casă de cultură, fiecare castel sau sală de concert îmi vor oferi senzații diferite. Sunt ferm convins că ceea ce facem din punct de vedere artistic este un fenomen în continuă schimbare, care are de-a face cu fluctuațiile sufletului nostru. Modul în care cânt este de fiecare dată proaspăt pentru mine și sper că și pentru public. Reacția caldă pe care am observat-o la publicul din București, un public foarte exigent, nu poate decât să mă bucure.» - declara Horia Mihail la finalul recitalului de la București.

Cel de-al doilea pian călător va putea fi ascultat în a doua parte a lunii iunie în recitalurile susținute de Horia Mihail duminică, 17 iunie, de la ora 11, la Terasa Radiovacanța de la Mamaia, periplul continuând luni, 18 iunie, ora 19, la Sala Consiliului județean din Buzău, marți, 19 iunie, ora 19, la Teatrul Dramatic din Focșani și miercuri, 20 iunie, ora 19, la Casa de cultură din Roman. Turneul va continua cu un concert cu orchestra Filarmonicii din Bacău pe 22 iunie, ora 19, la Ateneu și cu un recital la Iași, în Aula Bibliotecii centrale universitare «Mihai Eminescu» pe 24 iunie, ora 19. Ultima etapă a turneului va conține concertul cu Filarmonica din Timișoara din 28 iunie și recitalurile de la Caracal din 26 iunie și Sânnicolau Mare din 29 iunie. Ca un post-scriptum la acest turneu, pe 11 iulie, Horia Mihail va concerta la Chișinău, în închiderea festivalului internațional "Nopți pianistice".