ACUM:
15.00
Calendar muzical
Compozitori și interpreți - de care ne amintim cu drag.
Urmează: 16.00 În universul muzicii Personalități ale culturii românești despre muzică
Apoi: 17.27 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Arhivă : Cronici Înapoi

13 noiembrie 2012 - 'Stagiunea de marți seara' la Ateneul Român

Publicat: miercuri, 14 Noiembrie 2012 , ora 14.24
La Sala Mică a Ateneului Român a evoluat tânărul flautist Octavian Moldovean alături de pianista Verona Maier. Masterand al Universității de Muzică din București, Octavian Moldovean a beneficiat în 2011 de o bursă de studii Erasmus la Strasbourg și s-a perfecționat la cursuri de măiestrie susținute de Michael Martin Kofler, Michael Cox, Francois Laurent, Matei Ioachimescu, Cătălin Oprițoiu. Tânărul flautist este din această stagiune colaborator în Orchestra Simfonică a Filarmonicii George Enescu. Recitalul prezentat de flautistul Octavian Moldovean și pianista Verona Maier a cuprins un program alcătuit din trei sonate semnate de Francis Poulenc, Otar Taktakishvili și Serghei Prokofiev. Entuziasmul interpreților s-a reflectat și în următoarele intervenții:

"Cred că este cel mai "colorat" recital pe care l-am cântat la Sala Mică a Ateneului în 'Stagiunea de marți seară' și recunosc că am o oarecare vechime. A fost o mare bucurie, mi-a părut bine că a fost chiar și lume și că publicul s-a putut bucura de câteva premiere precum Sonata pentru flaut și pian de Otar Taktakishvili - un compozitor aproape necunoscut. Mi-a făcut mare plăcere colaborarea cu Octavian - este unul dintre cei mai buni studenți, încă, de la Universitatea de Muzică din București și evenimente ca cel din seara asta mă fac să rămân foarte apropiată tagmei flautiștilor." (Verona Maier)

"Am ales o combinație foarte exotică: un compozitor rus - Serghei Prokofiev, unul georgian - Otar Taktakishvili, un compozitor notoriu printre flautiști și în muzica vestică tocmai pentru această sonată și Francis Poulenc - muzica franceză este prin excelență o muzică a culorilor, a schimbărilor de stări și a fanteziei. Cât pentru bis, am ales ceva să completeze exotismul pe care l-am pregătit prin acest repertoriu și am concluzionat cu un "joc al țambalelor" de Johnny Răducanu." (Octavian Moldovean)

Un program divers, redat cu o coloristică timbrală bogată, cu un sunet cald, cu acuratețe intonațională și multă expresivitate - flautistul Octavian Moldovean și pianista Verona Maier au primit aplauze binemeritate.


Jeanine Costache