ACUM:
20.00
Cabinetul de curiozități (R)
Urmează: 21.00 Opera în interpretări de referință Mari compozitori, mari interpreți.
Apoi: 0.00 Nocturn jazz Portrete ale celor mai importanți oameni din jazz.

Arhivă : Cronici Înapoi

Festival de Operă și Operetă la Timișoara

Publicat: luni, 27 August 2012 , ora 14.58

La fel ca și anii trecuți, Parcul Rozelor a fost vineri, 24 august 2012, plin de cei sosiți să asculte operă și operetă cu prilejul celei de-a opta ediții a Festivalului de Operă și Operetă prezentat de Opera din Timișoara. Primul spectacol a fost Cavaleria Rusticana, urmat de Paiațe. Cei prezenți la spectacol au fost încântați.


*

Cum vi se pare ideea de spectacol în aer liber?

Ideea de spectacol e extraordinară întotdeauna, dar în aer liber are avantajul că atrage un public foarte diferit și foarte numeros în același timp.

Cum vi se pare că răsună opera în aer liber?

Orice poate suna extraordinar în aer liber, dar până la urmă depinde de calitatea spectacolului - nu contează dacă este în interior sau în aer liber.


*

Cum vă prinde un spectacol de la așa o distanță?

Din câte știu eu, cred că este o inițiativă singulară ca Opera din Timișoara să realizeze spectacole în aer liber și, din punctul meu de vedere, cred că este extraordinar. Nu cred că în alte orașe a mai fost o asemenea inițiativă.


*

Cum vi se pare că răsună aici, în parc, afară?

Excepțional. Poate să vină oricine, chiar de pe stradă. Nu trebuie neapărat să meargă undeva, într-un cerc închis.

O să vă aduceți și prieteni la spectacole?

Da. Chiar am trimis și mesaje să vină.

Și ce le-ați scris în mesaj?

Veniți că e concert!


Luni, 27 august se cântă Țara surâsului, operetă în 3 acte de Franz Lehar, un prilej de bucurie pentru melomani, pentru că spectacolul este dirijat de Peter Oschanitzky. Printre alții, din distribuție fac parte Cristian Bălășescu, Dan Spanache și Mihaela Marcu.

Marți, 28 august, în Parcul Rozelor va desfășura Gala de operă, operetă și balet. La fel ca și luni seară, spectacolul începe la ora 20.30. Printre cei care vor cânta se află și Lăcrămioara Cristescu care, la fel ca și ceilalți soliști, are emoții atunci când trebuie să cânte în aer liber:

«Pentru mine e al doilea an când cânt în aer liber. E mult mai dificil din cauza sonorizării, dar compensează atmosfera din parc și lumea care vine.»

Spectacolele prezentate de Opera Națională Română în Parcul Rozelor încep la ora 20.30, iar accesul publicului este gratuit.

O a doua parte a Festivalului de Operă, Operetă și Balet va avea loc săptămâna viitoare. Vineri va fi prezentat "Voievodul țiganilor", sâmbătă - "Carmen", iar duminică vor avea loc două spectacole: "Hansel și Gretel" la ora 12.00 și "Liliacul" începând cu ora 20.30.

Reportaj realizat de Felicia Secoșan - Radio Timișoara