Arhivă : Cronici Înapoi

Copiii și Mirajul Competiției la Opera Comică pentru Copii

Publicat: marți, 13 Decembrie 2011 , ora 15.59
Orice concurs are mirajul lui, dar acolo unde o competiție se transformă într-un spectacol și este urmărită cu entuziasm de un public alcătuit în totalitate din copii se creează o atmosferă magica și captivantă, plină de lumină. Un show dinamic și armonios, în care s-au împletit cu diversitate, într-un colaj plăcut, muzica și coregrafia, a încântat luni dimineață (12 decembrie 2011) peste 200 de spectatori nerăbdători și puși pe șotii. Pe parcursul unei ore magice m-am lăsat purtată într-un vis al copilăriei alături de o mulțime de școlari, pentru a urmări Copiii și Mirajul Competiției, cea mai recentă premieră a Operei Comice pentru Copii, care poate fi urmărită în luna decembrie pe scena fostului Teatru Giulești, actuala gazdă a Operei Comice. Moderatorii spectacolului au fost artiștii Nicolae Lupu, Andrei Lazăr, Valentino Tiron și Daniel Filipescu.

Mai multe detalii despre initiațiva acestui spectacol și despre beneficiile aduse de noua scenă, aflăm de la Smaranda Oțeanu-Bunea, directorul fondator al Operei Comice pentru Copii, care pe 12 decembrie și-a aniversat ziua de naștere. Am găsit-o, ca de obicei, în sală, urmărind cu mulțumire și satisfacție spectacolul pe care l-a pregătit împreună cu artiștii și echipa pe care o conduce.


Cum a pornit inițiativa acestui spectacol?

Noi am avut un spectacol de divertisment, un mozaic care s-a numit Primăvara Magnoliilor, de mare succes, cu arii din opere, cu canzonete, cu dansuri moderne și incendiare. Am mai avut și un alt spectacol, pe aceeași schemă, care s-a numit Regal de Vară. Acum am făcut pentru prima oară un spectacol pentru copii. Este de fapt un musical, care pornește de la bătutele românești tradiționale, deci de la dansurile etno, trecând prin dansurile celebre românești și cântecele, songurile celebre și până la șlagărele internaționale. Copiii sunt atrași, copiii urmăresc, copiii știu că până la sfârșit trebuie să iasă un câștigător, adica ori baletul, ori cei mai tineri soliști. Pentru că este un show cu happy end, cel care câștigă este publicul, ca să fie toată lumea fericită. Important este că întreaga sală este cuprinsă de spectacol, reacționează și este alături de toți soliștii, de toți dansatorii, și atunci este normal să aibă succes.


Cum vă simțiți pe scena Teatrului Giulești; ce beneficii v-a adus această nouă sală?

E greu de spus. Este formidabil pentru că acum suntem acasă, avem sala noastră, de 450 de locuri. Avem patru spectacole luni și marți - matinee, dar avem și spectacolul de vineri seara, care se adresează în primul rând, dar nu numai, locuitorilor sectorului 6, care nu au mai avut de zeci de ani această bucurie. Așadar, avem cinci spectacole pe săptămână la sediu și, în plus, spectacolele din țară. Sâmbăta trecută am fost la Constanța, la Casa de Cultură a Tineretului, și am avut cu același spectacol - Copiii și mirajul competiției - 700 de copii care au aplaudat in picioare.


Bucuria de a fi copil,…

… zâmbetele și energia pozitivă au transformat spectacolul Copiii și Magia Competiției într-un colțișor cultural-artistic, în care balerini, actori și tineri soliști s-au unit pentru a aduce veselie pe chipurile celor mici. Dansuri moderne și populare, șlagăre românești și internaționale au vibrat împreună într-un univers minunat dedicat copiilor.

Reportaj de Janina Bădici