Arhivă : Cronici Înapoi

Stagiunea de marti seara - Recital în ...duo: mezzosoprana Alina Ionescu si pianista Ana Maria Ciornei

Publicat: marți, 26 Mai 2009 , ora 15.24
Solistele...
Alina Ionescu (foto), nascuta în Bacau, a studiat pian si canto la Liceul de Arta de aici, continuând pregatirea muzicala la canto în Bucuresti, la Liceul de Muzica "Dinu Lipatti", apoi la clasa Mariei Hurduc din cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. Dupa absolventa, în anul 2005 a obtinut o bursa Erasmus în Germania la Stutgart. Alina Ionescu a fost premiata la concursurile din Tulcea, Braila, Ploiesti, s-a aflat în fata publicului în recitaluri (la Bucuresti, Bacau, Vidin-Bulgaria) si în spectacole cu trupa Operettebuhne Wien (în Germania, Austria, Olanda, Danemarca, Elvetia, Italia), participând din anul 2000 la concertele Corului Filarmonicii "George Enescu" al carei membru este. Cântareata îsi completeaza activitatea cu pregatirea unui doctorat sub îndrumarea prof. univ. dr. Serban Soreanu.

Pianista Ana Maria Ciornei s-a format la Liceul de Muzica "George Enescu" - clasa Gabrielei Stepan, absolvind Academia de Arte "George Enescu" din Iasi sub îndrumarea prof.M.D.Raducanu. A urmat si cursuri de perfectionare la Bucuresti, devenind din 2008 doctorand sub pregatirea prof. univ. dr. Serban Soreanu. Ana Maria Ciornei a obtinut premii la competitii de pian în tara (concursul "Dinu Lipatti") si în strainatate ( în localitatea Markopoulon-Grecia). În perioada 1992-97 a urmat cursuri de maiestrie (cu Martin Hughes, Hans Leygraf, Tatiana Pikaizen) si de muzica de camera (cu Anton Diaconu si Rocco Filippini). O gasim pe scena alaturi de violonistii Cristian Suvaiala, Mihai Morna, Narcisa Mihaescu, de pianistele Sofia Kontossi, Maria Pricope, Olga Podobinschi (pian la patru mâini), de soprana Mirela Zafiri si de mezzosopranele Aura Twarowska si Alina Ionescu).

Lieduri si cântece de început de secol XX


Artistele au ales un repertoriu în limbile franceza si spaniola.
S-a auzit pentru început ciclul enescian Sapte cântece pe versuri de Clement Marot, interpretat în caracterul fiecarui text si respectându-se atmosfera suav- sprintar-nobila a cunoscutei creatii. A sunat apoi "Chanson bleue et brune" de Alfred Alessandrescu pe versuri de Elena Vacarescu - sonoritati ale tristetii nostalgice de iubire însingurata, la amintirea unor "ochi albastri si bruni, cu inima înghetata ca luna alba, alba...".
Tatiana Ghenuche Galan