Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu profesoara Mihaela Tomescu

Publicat: luni, 13 Noiembrie 2023 , ora 13.42


Doamnă Mihaela Tomescu, marți, 14 noiembrie, în cadrul Stagiunii de marți seara, va avea loc recitalul susținut de câștigătorii Concursului Internațional "Remember Enescu", desfășurat în luna septembrie. Ne puteți spune cum s-a desfășurat concursul?

În primul rând, aș vrea să vă spun că ediția cu numărul XXI a concursului nostru a făcut parte din programul "Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în 2023". Am avut bucuria să facem parte din acest program foarte frumos, deschis tuturor activităților și evenimentelor importante ale țării.

Cele două etape ale concursului au fost găzduit de Universitatea de Vest. Cei care au fost foarte bine pregătiți, care au absorbit foarte multă experiență din punct de vedere instrumental, dar și artistic, s-au evidențiat prin premiile pe care le-au obținut. Iar gala concursului nostru s-a desfășurat pe scena Filarmonicii "Banatul" din Timișoara - o altă bucurie a concursului și a noastră, a organizatorilor.

Recitalul de la Filarmonica "George Enescu", de la Sala Studio, reprezintă pentru noi o altă bucurie. Participarea la această Stagiune de marți seara este o onoare pentru fiecare tânăr muzician, tânăr artist în devenire care se află pe calea confirmărilor și afirmărilor artistice. Vor evolua violonistul Antonio Piculeață, pianista Anita Stoica, soprana Olga Florea, violonistul Ștefan Gabriel Ristea și soprana Theona Iurcovschi - toți deținători de premii frumoase la concursul nostru. Urmează să primească o invitație specială și violonistul Mihai Mangîr, care a primit Marele Premiu al concursului. El este un tânăr de 16 ani, care studiază la Chișinău în Republica Moldova și va beneficia de foarte multe premii și oferte frumoase ca urmare a premiului obținut - oferte primite din partea noastră, a organizatorilor, dar și a Muzeului Național "George Enescu". Iată, va avea marea bucurie să cânte pe o vioară a maestrului George Enescu, dar va fi și invitat să susțină concerte , în calitate de solist, cu orchestre din țară.

Vă mai spun că toate activitățile noastre și, în mod special, acest concurs - care, iată, a ajuns la frumoasa vârstă de 21 de ani - sunt dedicate cu tot efortul nostru, dar în primul rând cu tot sufletul nostru, maestrului George Enescu.

Interviu realizat de Ana Sireteanu