Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Teodora Enache

Publicat: joi, 4 Mai 2023 , ora 16.13

Cântăreața Teodora Brody Enache va concerta în duo cu renumitul chitarist de jazz Stanley Jordan, la Sala Rapsodia din București. Evenimentul va avea loc vineri, 5 mai, de la ora 20:00, fiind parte dintr-un ciclu intitulat Impromptu by Teodora Brody Enache. Duminica trecută, în emisiunea Planeta jazz, solista ne-a oferit mai multe detalii despre conceptul Impromptu și despre colaborarea sa cu Stanley Jordan. Iată un fragment din interviul acordat de Teodora Brody Enache lui Viorel Grecu, la Radio România Muzical.

Este vorba de un concert alături de chitaristul Stanley Jordan, el este foarte renumit în lumea jazzului și va veni aici, pe 5 mai pentru un concert în duo cu mine.


Concertul face parte dintr-un ciclu inițiat de tine, are un caracter deosebit. Dacă poți să ne descrii despre ce este vorba în ciclul Impromptu, așa se numește.

Este un proiect care este foarte special și mă reprezintă mult acum, în această perioadă. Sunt o exploratoare, vin cu altceva și acest Improptu înseamnă ce am susținut până acum, câteva concerte alături de muzicieni diferiți.

Așa cum jazzul este denumit arta cea mai liberă și forma de muzică cea mai liberă care te face să te simți creativ și aici este un pic mai mult, mai mult, în sensul că cere foarte multă ascultare, cere foarte multă conectare cu sinele nostru.

Deci nu mă duc pe scenă cu o listă de cântece, asta nu există, nu avem listă de cântece pregătită, nu există repetiție, în schimb este o mare dorință de a pătrunde în interiorul nostru, în sursa noastră, acolo unde avem ce-i mai sfânt în noi. În sursa mea, ceilalți muzicieni în sursa lor și împreună și cu audiența este foarte important că se creează o energie împreună.

Nu mai este vorba de acea fugă pentru perfecțiune sau individualitate, când trebuie să spun și să îmi pregătesc tot ce știu. Aici aștept să se nască sunetul și să-l putem urma împreună. Sunt anumite momente când este atâta conectare, că într-adevăr ne simțim unul. Nu mai este că e sunetul meu sau sunetul lui Stanley, nu știu, cânt eu sau cântă el sau ceilalți muzicieni cu care am fost.

Acum am fost la Barcelona și am cântat cu un pianist, Marco Mezquida, și cu un violoncelist din Cuba, Martin Melendez, și am avut un concert superb. A fost o așa conectare, fără să-i cunosc, nu știu nimic despre ei, ne-am întâlnit cu o zi înainte, am probat sunetul și se creează un miracol de unitate.


Interviul realizat de Viorel Grecu