Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu New Vegas Show

Publicat: marți, 21 Februarie 2023 , ora 14.53

Cântece faimoase, din repertoriul American Songbook, vor răsuna joi seară de la ora 19:00, pe scena Sălii Radio. Protagoniștii spectacolului "I've Got You Under My Skin" vor fi Big Band-ul Radio, condus de Simona Strungaru, împreună cu invitații New Vegas Show, adică Petru Călinescu și Maximilian Muntean. Am vorbit cu cei doi cântăreți despre concertul lor cu Big Band-ul Radio și despre The Great American Songbook.


Pentru cei care nu vă cunosc, cum a început proiectul acesta New Vegas Show și de ce ați ales repertoriul American Songbook?

Petru Călinescu: Amândoi am venit cu o dragoste autentică pentru acest repertoriu, îl știm ca pe Tatăl Nostru și este muzica care ne place cel mai mult s-o ascultăm și s-o cântăm. Noi ne cunoaștem de foarte mult timp. Cu Maximilian am fost colegi de școală generală, din clasa I până într-a VII-a. Ni s-a cultivat puțin și din școală dragostea pentru muzică și din familiile noastre. Eu provin dintr-o familie de actori și Maximilian a fost și el expus cu...

Maximilian Muntean: ...Cu muzica, în casă, ca să spunem așa, în casă și în sânge.

Petru Călinescu: Deci s-a creat din toate punctele de vedere un teren propice pentru ca să fim atrași de muzica bună, de calitate și lucrul acesta, ulterior, ne-a adus și împreună în acest format New Vegas Show.

Maximilian Muntean: După 10 ani de la absolvirea școlii generale ne-am reîntâlnit, s-a făcut o reuniune de clasă și cumva ne-a adus destinul împreună, în sensul în care, la un eveniment l-am invitat pe Petru să cânte cu mine o piesă și când am văzut noi care era chimia și cum se întâmplau lucrurile natural, ne-am dat seama că este cazul să cântăm împreună. Anii au trecut. În continuare cântăm împreună. Avem opt ani deja de când cântăm împreună și ne bucurăm de fiecare clipă de fiecare dată.


Ce înseamnă pentru voi colaborarea cu Big Band-ul Radio, aici pe scena Sălii Radio pentru evoluția voastră ca duo?

Petru Călinescu: Această colaborare ne-am dorit-o de foarte mult timp și am urmărit să ajungem la acest nivel cu proiectul de multă vreme.

Maximilian Muntean: Aceasta este o premieră pentru noi să fim împreună cu band-ul Radio, un band pe care l-am urmărit de când eram mici copii și la spectacolele căruia am fost copii fiind. Este un prilej de mare bucurie pentru noi și ne simțim în acest moment ca și cum este un vis împlinit și ne bucurăm și ne bucurăm de fiecare clipă și de fiecare repetiție în parte.


Vă întreb ca pe doi oameni care cunoașteți repertoriul American Songbook nemijlocit, ca interpreți. De ce credeți că, deși are o istorie lungă în spate, a reușit să traverseze generațiile și prinde încă la public? Care este farmecul lui?

Petru Călinescu: Abordează niște teme universale, mesajele și versurile, textierii și compozitorii care au făcut ca acest repertoriu să fie celebru, s-au concentrat pe cele mai primordiale sentimente omenești și cred că acest lucru dăinuie peste timp. Sunt unele valori care nu pot fi șterse sau diluate niciodată și cred că acești compozitori au reușit să captureze foarte bine.

Maximilian Muntean: Putem să vorbim de la Anything Goes - Cole Porter, sunt n mesaje care au foarte mare relevanță și astăzi. În același timp, calitatea dăinuie. Este o muzică muncită, așa cum muzica clasică este ascultată și astăzi, similar se va întâmpla probabil și cu aceste comori să le spunem de compoziții și noi ne bucurăm să le ducem mai departe și să arătăm publicului ce repertoriu fabulos este.

Interviu realizat de Viorel Grecu