Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. În așteptarea tradiționalului Concert de Colinde al Corului Academic Radio - Interviu cu dirijorul Ciprian Țuțu

Publicat: vineri, 7 Decembrie 2018 , ora 15.23


Domnule Ciprian Țuțu, marți, 11 decembrie, vom asista la mult așteptatul concert de colinde al Corului Academic Radio. Ce ne-ați pregătit pentru sărbătoarea Crăciunului în acest an?

Este un concert inedit, pregătit printr-o colaborare cu Cvintetul de Alamă Radio. Veți putea asculta atât colinde românești aranjate pentru această formație, în formulă extinsă - cor plus brass, cât și cântece de Crăciun din repertoriul internațional.


Care este legătura între un cvintet de suflători și Corul Academic Radio?

În evoluția mea muzicală, trombonul a fost primul instrument studiat. Am studiat 8 ani trombonul la Liceul de muzică din Brașov. Instrumentele de alamă au un sunet foarte rotund, foarte amplu, foarte generos...


De sărbătoare!

... exact, un sunet sărbăroresc și atunci combinația aceasta este una cu totul și cu totul fericită. Și foarte potrivită unui concert dedicat sărbătorilor de Crăciun.


Vor fi și colinde cu soliști?

Nu pot să spun că vor fi soliști, chiar dacă la unul din aranjamentele noastre, Suita colară de colinde românești a maestrului Constantin Arvinte , va fi un moment în care două mezzosoprane din cor vor evolua. Totuși, soliști vocali nu vom avea în acest concert, dar, pe de altă parte, pot să spun că așa cum am încercat de fiecare dată să valorificăm și talentele ascunse ale membrilor Corului Radio, îi vom putea asculta în 11 decembrie pe doi dintre membrii Corului Radio, pe organista Simona Săndulescu și pe flautistul Marius Olteanu... membri ai Corului Radio! Este important să menționez faptul că am inclus cele mai cunoscute, zic eu, colinde românești și cântece de Crăciun internaționale.

Un gând pentru ascultătorii postului Radio România Muzical și... desigur, ai Corului Academic Radio?

Transmit tuturor ascultătorilor Radio și tuturor ascultătorilor Corului Academic Radio un gând de bucurie, de împlinire, de fericire în preajma sărbătorilor de iarnă. Să fie sănătoși, să fie împreună cu familiile lor, să se gândească la împlinirile de peste an, dar să nu uite niciodată că familia este locul unde ne regăsim și ne întoarcem întotdeauna cu cea mai mare bucurie pe care o serbăm împreună!

Interviu realizat de Laura Ana Mânzat