ACUM:
10.00
Grădina de... sunete
Marea muzică, dincolo de cuvinte: într-o grădină paradisiacă.
Urmează: 11.55 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 11.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Începe o nouă ediție a Festivalului 'Craiova muzicală'

Publicat: vineri, 17 Noiembrie 2017 , ora 11.43
Festivalul "Craiova muzicală" se deschide astăzi, 17 noiembrie 2017, cu un concert baroc susținut de orchestra și corul Filarmonicii Oltenia, conduse de dirijorul Alexandru Iosub. Mai multe informații despre programul acestei ediții ne-aoferit Ramona Bădescu, PR-ul filarmonicii craiovene.


Cea de-a 44-a ediție a Festivalului "Craiova muzicală" este dedicată muzicii baroce, de data aceasta. Cum a luat naștere ideea acestei tematici?

Ideea s-a născut cu ceva ani în urmă, când noi am organizat prima ediție a Festivalului "Craiova muzicală", în care ne-am gândit să prezentăm fuziuni de genuri muzicale, adică ne-am extins și spre zona de muzică rock, muzică jazz și în felul acesta, observând reacția melomanilor, ne-am gândit, de ce nu, să fie o combinație între muzica preclasică, barocă și muzica din alte sfere de gen, de exemplu muzică rock, muzică sacră, muzică a capella, muzică de jazz.


Cum arată în linii mari programul evenimentelor
? Care sunt artiștii invitați?

Vom debuta cu un concert vocal-simfonic, dirijat de maestrul Alexandru Iosub, alături de care vor fi violonistul Octavian Gorun și trompetistul Emil Bîzgă, după care vă invităm la un alt concert, pe data de 18, sâmbătă, Bach vibes, cu percuționistul Alexandru Anastasiu. Luni, un recital vocal, cu soprana Daniela Vlădescu și baritonul Ștefan Popov, la pian Gönül Aptula, iar marți, "Baroque Jazz Duo", Emil Bîzgă din nou la trompetă și Marius Preda la țambal, un muzician român, stabilit în Olanda; după aceea, miercuri vă invităm la un concert vocal simfonic, dirijat de Adrian Stanache, soliști, soprana Alexandra Coman și tenorul german Michael Kleitman. Continuăm acest maraton muzical joi, 23 noiembrie, cu un concert a capella, susținut de Corala Academică a Filarmonicii Oltenia, dirijată de Manuela Enache, prezentarea concertului fiind realizată de Mihaela Dumitru. În miezul festivalului sunt cei care au dat și numele acestei ediții, muzicienii din "Orchestra de BAROCkeri" a Universității Naționale de Muzică din București, Adrian Ciuplea la bas electric, iar la viori, Mihail Ghiga și Sabin Penea. Sâmbătă schimbăm registrul și trecem la muzică sacră cu Ansamblul vocal bărbătesc Yoan Kukuzel din Bulgaria, dirijat de Kristian Popov, iar duminică, un alt ansamblu, Ansamblul "Baroque Transilvania". Luni suntem captivați de "clavecinul vrăjitor", alături de artista lituaniană Alina Rotaru. Încheiem festivalul "Craiova muzicală" cu Kamerata Stradivarius din Olanda, conducerea muzicală Răzvan Stoica, iar la pian, Andreea Stoica.


Interviu realizat de Ana Diaconu