ACUM:
19.00
Concertele Radio România Muzical
Înregistrări recente din fonoteca noastră.
Urmează: 20.30 Bucureștiul muzical de altădată Despre timpuri de altădată și muzica acelor vremi.
Apoi: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu violonistul Răzvan Stoica

Publicat: marți, 14 Noiembrie 2017 , ora 8.59
Din 16 noiembrie pornește turneul 'Bach - Stradivarius', pus la cale de violonistul Răzvan Stoica, pianista Andreea Stoica și Kamerata Stradivarius. Detalii despre turneu ne-a oferit violonistul.


Am ținut foarte mult să aleg un program baroc, pentru că pe scena muzicală din România, în afară de festivalul George Enescu, n-am prea văzut orchestre și soliști care să cânte baroc. Din acest program Bach am și încercat să aduc o premieră prin concertul pentru pian în re minor, care de această dată va fi transcris pentru vioară. O versiune mai complicată decât cea pentru pian, având în vedere că vioara trebuie să prea tot ce face pianul și spun eu este o provocare pentru violonist, să poată cânta acest concert. De asemenea, aducem și concertul în mi major, cel foarte cunoscut, concertul în mi major nr. 2, concertul pentru vioară și orchestră, concertul în fa minor pentru pian și concertul în la major pentru pian. Este spun eu un program original și un program frumos, program de toamnă.


Și începutul acestui turneu va fi unul deosebit, la cinematograf, dacă nu mă înșel?

Exact. La cinematograf Grand Cinema Mall din Băneasa. Am ales această locație mai puțin uzuală pentru conceptul de muzică clasică, dat fiind faptul că există și un public care de obicei nu se duce în sala de concert la Sala Radio sau la Filarmonica George Enescu și atunci dacă nu vin ei la noi mergem noi la ei și îi întâmpinăm cu acest program Bach. Va fi interesant. Și aceasta va fi o provocare, pot să spun, pentru că, zic eu, concerte de muzică clasică nu prea s-au întâmplat la cinema.


Pe scenă veți fi însoțit de pianista Andreea Stoica și de Kamerata Stradivarius.

Într-adevăr. Acest turneu va fi o premieră și pentru noi ca soliști și pentru Andreea și pentru mine, dar și având în vedere faptul că aducem orchestra Kamerata Stradivarius din Olanda vom merge în următoarele orașe, în București, în Sibiu, în Brașov, în Craiova, în Călărași, în Iași și în Buzău, apoi plecăm în Germania.


Interviu realizat de Radu Mihalache