ACUM:
19.00
Concertele Radio România Muzical
Înregistrări recente din fonoteca noastră.
Urmează: 20.30 Bucureștiul muzical de altădată Despre timpuri de altădată și muzica acelor vremi.
Apoi: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Concert coral 'Monteverdi 450' și lansare de DVD, la Filarmonica 'George Enescu'

Publicat: luni, 13 Noiembrie 2017 , ora 13.39

Marți, 14 noiembrie 2017, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii Filarmonicii "George Enescu" va avea loc în Sala mare a Ateneului Român un concert extraordinar susținut de Corul instituției. Intitulat "Monteverdi 450", evenimentul marchează împlinirea a 450 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai importanți compozitori din istorie. Despre desfășurarea acestei seri ne-a oferit mai multe detalii Iosif Ion Prunner, dirijorul ansamblului coral:


Evenimentul de mâine seară (n.r. marți, 14 noiembrie 2017) reprezintă o premieră în sensul că, pe lângă concertul obișnuit, lansăm DVD-ul cu Liturghia de Rahmaninov, Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur. În același timp, în concertul acesta ne-am gândit să ne aducem aminte de Claudio Monteverdi; este an jubiliar Monteverdi și am observat că nimeni din formațiile profesioniste nu s-a încumetat să-și aducă aminte de acest lucru. Bineînțeles că abordarea este puțin dificilă pentru noi, deoarece noi abordăm din perspectiva unui cor academic cu un număr mare de persoane, cu un anume stil de cânt, dar sper să oferim publicului o viziune asupra lui Monteverdi, o panoramă a creației sale, dacă se poate spune. Avem o misă - se cântă pentru prima oară, cel puțin de către formațiile profesioniste - In illo tempore, iar alături de această misă avem câteva madrigale cunoscute dar și scherzi musicali interpretate alături de tinerii de la Universitatea de Muzică București, un grup instrumental de acolo, și cu câțiva membri ai corului nostru care completează astfel acest concert.

Rog toți iubitorii de muzică bună, muzică frumoasă să fie prezenți mâine în sala Ateneului atât la concertul de la ora 19.00, dar și la ora 18.00, când se lansează acest DVD cu Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur. Vă așteptăm cu drag!

Declarație preluată de Lucian Haralambie