ACUM:
7.00
Allegro... de weekend
Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Urmează: 9.50 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 9.54 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu percuționistul Alexandru Anastasiu despre proiectul '2 Vibes Symphony'

Publicat: miercuri, 8 Noiembrie 2017 , ora 10.35
2 Vibes Symphonyeste un proiect inedit, ce îi aduce astăzi, 8 noiembrie, pe scena Sălii Radio, pe percuționiștii Alexandru Anastasiu și Ciprian Rogojan, alături de Corul Academic Radio și de Orchestra de Cameră Radio. La pupitrul dirijoral se va afla Constantin Grigore, iar solistă va fi Laura Bretan, o voce apreciată de publicul din România și Statele Unite ale Americii, câștigătoare a concursului "Românii au talent", ediția din 2016. În pauza uneia dintre repetiții, am discutat cu Alexandru Anastasiu, membru fondator al proiectului.


Să vorbim mai întâi despre proiectul 2 Vibes Symphony, în general. Știu că a pornit acum ceva timp. Cum a luat naștere această inițiativă?

Proiectul 2 Vibes Symphony a luat naștere o dată cu primul concert pe care l-am susținut la Hard Rock Cafe, la începutul verii, împreună cu Laura Bretan. Este un proiect special pentru că unește doi muzicieni care vin din zone diferite, respectiv Ciprian Rogojan, care a fost în formația Sistem, iar subsemnatul, sunt solist instrumentist, atât din Orchestra Națională Radio - deci, dintr-o altă zonă - cât și solist instrumentist, solist vibrafonist și am fost foarte bucuros să pot participa într-un proiect care îmi aduce noi provocări.


Cum ați ales-o tocmai pe Laura Bretan să cânte alături de voi?

Ciprian Rogojan a fost cel care a introdus-o pe Laura în proiectul nostru, fiind fost coleg cu profesoara Laurei, și astfel am putut avea acces la o interpretă de o asemenea anvergură și care transmite o emoție deosebită. A fost o plăcere să colaborăm la primul concert. Dincolo de faptul că este foarte talentată, este și foarte serioasă și muncitoare; sunt două calități care contează foarte mult.


Cum va arăta programul muzical al concertului de la Sala Radio?

Am avut deosebita plăcere să fac cele mai multe dintre orchestrații, adică să orchestrez cele mai multe dintre piese, de la Bolero, la Metallica, deci avem o diversitate destul de mare a repertoriului, dar va fi cu siguranță un spectacol total. De asemenea, vom avea mapping pe orgă, ceea ce e un element rar întâlnit - eu nu îmi amintesc să fi făcut cineva așa ceva la Sala Radio până în acest moment - precum și lumini inteligente și multe alte elemente de spectacol, dincolo de muzică. Țin să le mulțumesc și colegilor din orchestra de cameră care au fost foarte receptivi și corului și, nu în ultimul rând, dirijorilor Ciprian Țuțu și Constantin Adrian Grigore, care ne ajută foarte mult în tot acest proiect.


Interviu realizat de Ana Diaconu