ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijorul Radu Popa

Publicat: marți, 31 Octombrie 2017 , ora 15.09

Cu ocazia Zilei Radio România, pe care o sărbătorim astăzi (1 noiembrie), la Sala Radio va avea loc în această seară un concert special susținut de Orchestra de Cameră Radio. La pupitrul ansamblului se va afla dirijorul Radu Popa, iar solistă va fi violonista Cristina Anghelescu. Programul va fi în totalitate unul mozartian și va include Simfonia nr. 21 KV 134 în La Major, Concertul nr.7 KV271a în Re major pentru vioară și orchestră și Simfonia nr. 40 KV550 în Sol minor. Detalii despre eveniment am aflat de la dirijorul Radu Popa:


Astăzi vă veți afla pe scena Sălii Radio unde veți conduce un concert aniversar Radio România? Cum este pentru dumneavoastră această experiență?

Este o experiență minunată. Nu este prima dată să conduc un concert de Ziua Radioului. Și anul trecut, la invitația Orchestrei Naționale Radio am condus concertul aniversar. Din nou este o bucurie, o plăcere și o onoare să mă aflu pe scena Radio, de data asta în compania colegilor de la Orchestra de Cameră.


Propuneți un program integral Mozart? De unde a venit această idee?

Cred că poate fi mai potrivit pentru aniversarea Radio România decât muzica luminoasă a lui Mozart simplă și directă.


Veți colabora și cu violonista Cristina Anghelescu. Cum funcționează această colaborare?

Întotdeauna a funcționat minunat. Cu Cristina ne cunoaștem de ani de zile și am avut multe concerte împreună și de-abia aștept să fim pe aceeași scenă din nou împreună, de data asta, de aniversarea Radio România.


Ce alte proiecte mai pregătiți pentru viitorul apropiat?

Pentru viitorul apropiat am concerte în continuare la Filarmonica din Timișoara, unde activez ca dirijor principal, Brașov, Iași, Satu Mare.


Interviu realizat de Radu Mihalache