Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. 'Strad Style' la Festivalul Biografilm din Bologna

Publicat: marți, 13 Iunie 2017 , ora 13.29
Documentarul "Strad Style", regizat de Stefan Avalos, a fost prezentat la sfârșitul săptămânii trecute în cadrul Festivalului Biografilm din Bologna Italia. Regizorul american a participat la acest eveniment alături de violonistul Răzvan Stoica, cel care a înregistrat coloana sonoră a documentarului alături de pianista Andreea Stoica. Același Răzvan Stoica ne-a vorbit despre participarea la acest festival și despre noi evenimente legate de "Strad Style":


A fost o experiență foarte interesantă; practic a fost premiera acestui film în Europa, pentru publicul din Italia și am avut și foarte mulți invitați din Statele Unite, inclusiv Pierce Brosnan a fost foarte impresionat de acest film, Martin Scorsese, cel care a și văzut filmul la premieră, la Biografilm Festival din Bologna. Pot spune că a fost un real succes acest film produs de Stefan Avalos și a prins foarte bine coloana sonoră, cea pe care am înregistrat-o împreună cu Andreea, pot spune că a fost chiar un succes în Italia.


2017 este strâns legat de "Strad Style". Ce urmează în cadrul acestui proiect?

O să urmeze alte premiere în Washington - la festivalul de film din Washington. Urmează premiera în Asia - în Japonia, în Australia din luna iulie și de asemenea, pe lângă premiera filmului noi lansăm CD-ul Strad Style în aceste locații unde va avea loc screeningul acestui film. De asemenea, am venit în România cu Stefan Avalos ca să filmăm anumite making off-uri de la acest documentar; el fiind violonist înțelege bine această parte a artei și mai înregistrăm anumite părți din coloana sonoră pe care le vom folosi la lansarea DVD-ului.


Când o să vedem "Strad Style" în România?

Sper eu, în Astra Film Festival de la Sibiu, în luna octombrie, dacă va fi acceptat acolo. Dacă nu, sper eu ca anul viitor să avem o distribuție foarte bună să putem să-l aducem în cinematograflee din România. Ar fi extraordinar.


Ce urmează pentru tine în perioada imediat următoare, dincolo de "Strad Style"?

Dincolo de Strad Style, urmează câteva festivaluri de vară la Sofia, la Plovdiv, în Germania, la Nurnberg, voi mai avea un alt festival și din toamnă o să urmeze un festival în România, un festival produs de mine împreună cu câțiva oameni extraordinari din România, niște oameni foarte deschiși. Vom face un festival dedicat viorilor Stradivarius, cu violoniști care cântă pe viori Stradivarius din toată lumea, cu orchestre care or să fie compuse din viori Stradivarius, din violoncele Stradivarius, lucru care n-a mai fost făcut până în acest moment și sper eu ca în toamnă să putem să demarăm prima ediție a acestui festival, în România.


Interviu realizat de Lucian Haralambie