ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Alexandra Dariescu - primul concert susținut alături de Orchestra Filarmonicii din Londra

Publicat: marți, 14 Februarie 2017 , ora 12.07
Pianista Alexandra Dariescu debutează marți, 14 februarie 2017, alături de Orchestra Filarmonicii din Londra, pe scena Royal Festival Hall din capitala britanică. Muziciana română va interpreta partitura solistică a Concertului nr. 2 în do minor de Serghei Rahmaninov, în cadrul unui proiect inedit ce aduce pe cunoscuta scenă în a doua parte a programului și proiecția filmului Brief Encounter, din 1945; ansamblul va fi condus de Dirk Brossé.

Despre această colaborare, Alexandra Dariescu a declarat:


Invitația a apărut acum un an și jumătate pentru acest debut al meu la Royal Festival Hall împreună cu London Philharmonic Orchestra și cu dirijorul belgian Dirk Brossé. Bineînțeles că am fost foarte, foarte onorată de așa invitație și, în același timp, foarte bucuroasă pentru că este un concert inedit. De obicei cânt numai în partea întâi a concertului, dar de data aceasta voi interpreta și Concertul pentru pian și orchestră nr.2 de Rahmaninov, iar în a doua parte vom interpreta coloana sonoră a filmului Brief Encounter. În sală va fi un ecran foarte mare, care va coborî din tavan, iar Filarmonica din Londra și cu mine vom interpreta coloana sonoră.


Aș vrea să ne oprim asupra Concertului de Rahmaninov. De ce ai ales această piesă?

A fost invitația care a venit pentru concertul acesta… Eu îl am în repertoriu; l-am cântat de multe ori, chiar și acum două luni împreună cu Bornemouth Simphony Orchestra. Iar coloana sonoră a filmului Brief Encounter este bazată pe acest concert. Deci, toată tema proiectului este acest concert de Rahmaninov.


Rămânem la Concertul de Rachmaninov pentru că este aceeași lucrare pe care o vei interpreta și la Sala Radio, în 24 martie. Atunci, alături de Orchestra Națională Radio. E un concert special pentru Radio România Muzical - împlinim 20 de ani. Câteva cuvinte despre participarea ta la acest eveniment?

În primul rând, mulțumesc din suflet pentru această invitație frumoasă. Pentru mine este o onoare să vin să cânt la așa o aniversare importantă, la 20 de ani, și va fi debutul meu cu Orchestra Națională Radio pe scena Sălii Radio, dar și debutul meu în România, într-un concert într-o stagiune. Până acum am venit în cadrul Festivalului Enescu, am venit pentru un concert caritabil, dar acesta este un concert foarte, foarte important pentru mine și de-abia aștept să vin să cânt din nou la București!

Interviu realizat de Lucian Haralambie