Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Emil Pantelimon - managerul Corului Madrigal

Publicat: vineri, 25 Noiembrie 2016 , ora 9.47
Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" susține concerte extraordinare la Geneva, la invitația Asociației Internaționale pentru Apărarea Libertății Religioase, cu ocazia Summit-ului Global de Religie, Pace și Securitate, care are loc între 23-25 noiembrie 2016.


Emil Pantelimon, Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" se află zilele acestea la Geneva, unde va cânta la sediul ONU cu ocazia unui eveniment special. Despre ce este vorba?

Este vorba de Summit-ul Internațional despre Pace, Securitate și Religie, organizat aici de ONU New York și ONU Geneva, în cadrul căruia corul Madrigal a fost invitat să cânte și să prezinte un moment artistic unificator, un moment artistic reprezentativ pentru ceea ce înseamnă înțelegerea între popoare, pentru ceea ce înseamnă înțelegerea între religii.


Cum a apărut această invitație?

Invitația a venit de la profesorul Ioan Olteanu, care este organizatorul summit-ului și de la Excelența Sa Ambasadorul României la Geneva, care au avut interacțiuni în trecut cu Madrigalul și care au considerat că cel mai bun etalon cultural al României care poate fi prezentat în fața a 140 de ambasadori ONU și miniștri de externe din toată lumea este Madrigalul. Or, în acest context, practic Madrigalul va fi vectorul de imagine al păcii și al înțelegerii între religii și al elementelor de securitate din politica externă a popoarelor lumii.


Ce repertoriu propuneți celor 140 de miniștri și ambasadori prezenți?

Repertoriul Madrigalului va fi diversificat tocmai pentru a evidenția cât de importantă este înțelegerea între popoare și deschiderea unora față de celelalte. De la muzică clasică și bizantină, la muzică renascentistă, de la părți de muzică românească contemporană - foarte frumoase piese românești - și până la câteva colinde, pentru că se apropie perioada sărbătorilor de iarnă și acest moment trebuie punctat și trebuie adusă oarecum atmosfera aceasta de înțelegere și de pace și prin acest repertoriu.

Interviu realizat de Radu Mihalache