ACUM:
22.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Început de stagiune pentru Camerata Regală - Interviu cu dirijorul Constantin Grigore

Publicat: marți, 18 Octombrie 2016 , ora 14.04

Camerata Regală, ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, prezintă primul concert din Stagiunea 2016-2017. Acesta se desfășoară în 19 octombrie 2016, de la ora 19.00, la Ateneul Român. Pe scenă va urca un cunoscut duo pianistic, format din Valentin și Roxana Gheorghiu. Concertul va fi dirijat de Constantin Grigore, care ne-a oferit detalii despre eveniment.


Domnule Constantin Grigore, de miercuri începe o nouă stagiune regală. Ce ne puteți spune despre concertul inaugural?

Așa este. Miercuri debutează o nouă stagiune regală, a cincea la număr, cu un concert frumos, grandios și plin de încărcătură prin faptul că îi avem ca invitați pe maestrul Valentin Gheorghiu și pe doamna Roxana Gheorghiu ca și soliști în Concertul pentru două piane de Francis Poulenc, un concert nu foarte cântat dar foarte spectaculos și care, cu siguranță, va plăcea publicului. În a doua parte a concertului vom interpreta Simfonia nr.3 în Mi bemol major "Eroica" de Ludwig van Beethoven. Un program care, credem, va fi pe placul publicului.


Ce alte proiecte mai aveți dumneavoastră pentru viitorul apropiat?

Camerata Regală va continua această stagiune regală cu un concert în decembrie, de asemenea la Ateneul Român, sub bagheta maestrului Sabin Păutza. Alt concert - în luna februarie a anului 2017. Vă mai pot spune că o vom avea invitată ca și solistă pe violonista Mihaela Martin. Această stagiune se încheie în luna mai, cu un concert pe care în ca dirija maestrul Cristian Măcelaru.


Și dumneavoastră personal, ca dirijor?

Pe plan personal, săptămâna aceasta voi pleca în Polonia pentru a susține un concert săptămâna viitoare cu Orchestra Filarmonică din Kelte. De asemenea, în luna noiembrie mă voi afla la pupitrul Cameratei Regale pentru un turneu în țară. La începutul lunii decembrie voi fi la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio, alături de violonista Cristina Angelescu. Anul viitor - concerte la Iași, la Oradea… Am o colaborare cu Orchestra Filarmonică Regală din Liege, care urmează să se concretizeze. Așadar, programul se umple.

Interviu realizat de Radu Mihalache