ACUM:
21.00
Concertele Radio România Muzical (R)
Urmează: 22.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Dialog cu Ștefan Tarara despre recitalul de la Ateneul Român

Publicat: vineri, 16 Septembrie 2016 , ora 10.56
Violonistul Ștefan Tarara, câștigător al Concursului Internațional "George Enescu" în 2014, va susține un recital duminică, 18 septembrie 2016, de la ora 19.00, la Sala Mare a Ateneului Român împreună cu pianista Lora Evelin Vakova-Tarara, deținătoare a premiului pentru cel mai bun acompaniator al secțiunii de vioară din cadrul Concursului "George Enescu" 2014. Detalii despre eveniment am aflat chiar de la violonist.


Domnule Ștefan Tarara, duminică reveniți pe scena Ateneului, în cadrul Concursului Enescu, cu un recital, după ce acum doi ani ați câștigat această competiție. Cum este să vă întoarceți?

Îmi place tare mult să mă întorc și de-abia aștept să cânt iarăși în sala asta fenomenală care-mi place tare mult și e unică în lume.


Cine vă va însoți pe scenă?

O să fie soția mea, cu care tocmai am înregistrat două CD-uri numai cu Enescu. Cu ea o să cânt acum și Sonata I de Enescu.


Ce alte lucrări vor completa programul dumneavoastră?

O să mai cântăm și Sonata I de Prokofiev și Suita de Britten, care nu se cântă aproape deloc. E o piesă foarte interesantă și chiar și foarte grea, dar are multe culori și cred că o să fie foarte interesant pentru public. Apoi o să mai cânt și Ciaccona de Bartok.


Ce v-a determinat să alegeți acest program?

Am vrut să prezint un program care nu este cântat foarte des. Pentru mine a fost cel mai important; este misiunea mea să arăt mai multe piese care, poate, oamenii nu le știu așa bine, dar sunt piese care trebuie auzite.

Interviu realizat de Radu Mihalache