ACUM:
15.15
Promo
Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Urmează: 15.19 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.
Apoi: 15.20 Concerte de 5 stele primite prin Uniunea Europeană de Radio

Arhivă : Interviuri Înapoi

Kamerata Kronstadt - 'Vivaldi vs Piazzolla'

Publicat: luni, 8 August 2016 , ora 11.09
Ansamblul Kamerata Kronstadt, condus de Cristian Oroșanu, invită publicul brașovean la concertul programat în 10 august la Sala Patria, având-o solistă pe violonista germană Rebekka Hartmann. Cu titlul "Vivaldi vs Piazzolla", programul va include ciclurile de concerte Anotimpurile de Antonio Vivaldi și Anotimpurile la Buenos Aires de Astor Piazzolla. Rebekka Hartmann cântă pe o vioară Stradivarius din anul 1675. Concertul de miercuri, 10 august, începe la Brașov la ora 19.00 și va fi reluat în 11 august la Sibiu, în deschiderea Festivalului "Classics for pleasure" - în Piața Mare, de la ora 20.00. Cristian Oroșanu ne-a adresat invitația la concert:


Kamerata Kronsdtat propune un concert estival în care vor fi interpretate Anotimpurile de Vivaldi și cele de Piazzolla. De ce acest program?

Acest program a fost stabilit împreună cu organizatorii festivalului "Classics for Pleasure" de la Sibiu. Noi suntem invitați să deschidem acest festival, joi, 11 august 2016, și pentru că am stabilit acest program pentru Sibiu am găsit de bun augur să cântăm acest program și la Brașov.


Solistă va fi violonista Rebekka Hartmann. Cum a început colaborarea cu această interpretă?

Este o primă colaborare din punctul meu de vedere și al Kameratei Kronsdtat de asemenea. Rebekka este cunoscută în România. A cântat pe mai multe scene, inclusiv la Festivalul Enescu, la Filarmonica din Iași nu demult, la București, cu Camerata Regală. Și iată, Festivalul de la Sibiu ne-o propune ca solistă. Propunerea a venit din partea lor, iar eu am acceptat cu mare drag.


Concertul de miercuri, 10 august, încă este deschis. La vânzare încă mai sunt bilete. Brașovenii sunt invitați, atât cei care locuiesc la Brașov și cei care sunt turiști în perioada aceasta, la Sala Patria, începând cu ora 19:00. Audiție plăcută tuturor și vă aștept cu drag.


Am vorbit despre cele două concerte, și cel de miercui și cel de joi. Ce urmează pentru Kamerata Kronsdtat după aceste două manifestări?

Kamerata Kronsdtat face cam un concert pe lună sau la două luni în cadrul stagiunilor. Dun experiența ultimilor ani, prefer să încep în septembrie sau în octombrie și să termin activitatea în jurul lunii aprilie. Dacă ne întrebați concret despre stagiunea viitoare am câteva planuri. Un concert cu Liviu Prunaru, de care nu sunt încă sigur din cauza unor aglomerări de agendă în luna septembrie. În luna octombrie, un concert făcut împreună cu Steffen Schlandt, cu artiști brașoveni plecați peste hotare și care revin să cânte la Brașov. În luna noiembrie plănuiesc un concert cu Răzvan Suma. În ianuarie, plănuiesc un concert împreună cu fotograful brașovean Mihai Murigeanu. Aș vrea să fac un proiect în combinație cu fotografiile lui, adică muzică și fotografie în aceeași seară, la Sala Patria. Posibil în februarie să avem iarăși Festivalul Mozart organizat de Opera Brașov și în martie îmi doresc să fac un concert de chanson française, de data aceasta dedicat lui Édith Piaf, care a împlinit 100 de ani de la naștere.


Interviu realizat de Lucian Haralambie