ACUM:
22.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Jazz in the Park - start al celei de-a IV-a ediții

Publicat: vineri, 24 Iunie 2016 , ora 12.18
Ediția a IV-a a Festivalului "Jazz in the park" va începe luni, 27 iunie 2016. Detalii despre desfășurarea seriei de anul aceste ne oferă Corina Brândulan, P. R. Manager "Jazz in the Park".

Suntem în al patrulea an de "Jazz in the park" și în 2016 venim cu ediția a II-a a concursului "Jazz in the park", competiția fiind mult mai mare și mult mai puternică decât anul trecut. Vorbim despre trupe din țară și din străinătate, care s-au înscris la concurs, aproximativ 30 de trupe și multe de ele au intrat în finală. Este vorba despre trupe care vin din România, Marea Britanie, Germania, Israel, Italia și care vor concura timp de trei zile în cadrul festivalului. Concursul va avea loc pe malul Someșului, în Cluj-Napoca, în zona cunoscută plaja Grigorescu. Aici le așteptăm pe toate trupele care sunt finaliste, să participe, să cânte muzică jazz, pentru că toate trupele vor interpreta muzică jazz, iar pe public îl așteptăm să fie în număr cât mai mare, să ne dea o senzație cât mai bună și cât mai frumoasă trupelor care vor urca pe scenă.


Pentru ce concurează ei, care sunt premiile?

Premiile sunt multe. Cred că cea mai valoroasă este posibilitatea de a deschide festivalul "Jazz in the Park" anul viitor. Trupa care va fi câștigătoarea concursului va deschide festivalul anul viitor pe scena principală. Avem și premii constând în bani, 3.500 de lei pentru aceeași trupă care va susține și recitalul pe scena principală a festivalului. Acesta este premiul I. Premiul II constă în 2.000 lei, iar Premiul III, 1.000 lei, iar la secțiunea Compoziție vom avea un premiu pentru cea mai valoroasă compoziție, iar premiul constă în înregistrare, editare și mix de piese într-un studio profesionist din Cluj. Așadar, posibilitatea de a răspândi și mai departe muzica lor.


Care sunt invitații Jazz in the park 2016 și unde vor concerta ei?

Dacă am vorbit până acum despre concursul "Jazz in the park", care va avea loc marți, miercuri și joi, din 28 până în 30 iunie, pe malul Someșului, ei bine, în weekend, din 1 și până în 3 iulie ne mutăm în Parcul Central. Acolo este inima Festivalului "Jazz in the park" și avem invitați zeci de artiști, peste 20 de artiști din țară și din străinătate. Dacă ar fi să enumăr câteva trupe aș menționa Aaron, În copac, Hindi Zahra, Neil Cowley Trio, Platonic Band, Eliza & No Stress. Mergem pe combinație, între trupe jazz și trupe din alte domenii muzicale și vom avea inclusiv o scenă de muzică clasică în Parcul Central. Acolo se va cânta pe timpul zilei, cât și noaptea; într-una dintre seri vom avea un concert de pian, la miezul nopții. Ne-am gândit să facem un mix între muzica clasică, muzica jazz și alte stiluri . Îi așteptăm pe toți cei care își doresc să se bucure de muzică bună, de oraș și de spațiu public la "Jazz in the park". Suntem din 28 iunie și până în 3 iunie pe malul Someșului și în Parcul Central, iar în 27 iunie, în prima zi a festivalului' avem concertul de deschidere de Teodor a Enache și Benny Rietveld Quintet. Acolo îi așteptăm pe toți cei care vor să-l vadă pe basistul și colaboratorul lui Santana.

Interviu realizat de Lucian Haralambie