ACUM:
19.00
Music box
Noutățile discografice din zona clasic, jazz&more.
Urmează: 20.00 Armonii preclasice O oază de liniște și echilibru.
Apoi: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Vlad Vizireanu - dirijorul Cameratei Regale

Publicat: vineri, 27 Mai 2016 , ora 9.49
Duminică, 29 mai 2016, la Ateneul Român va avea loc ultimul concert din cadrul Stagiunii Regale. Vlad Vizireanu va sta la pupitrul Cameratei Regale, ansamblu care propune pentru această ultimă întâlnire cu publicul un program Rahmaninov- Berlioz. Dirijorul Vlad Vizireanu a vorbit despre acest concert:

Va fi o seară extraordinară la Ateneul Român. În prima parte publicul va asculta Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră de Serghei Rahmaninov în care solist va fi Roberto Plano. Este un muzician extraordinar cu o energie incredibilă, care transmite foarte mult. Sunt sigur că cei din sală vor fi încântați de varianta lui.

După pauză vom interpreta Simfonia Fantastică de Hector Berlioz, una dintre primele lucrări programatice. Așa cum știți, Camerata Regală este o orchestră de coarde, astfel că, pentru Simfonia Fantastică, am avut nevoie de colaboratori de la celelalte ansambluri din București - de la Radio, Filarmonică... Rezultatul este unul extrem de interesant, pentru că fiecare nucleu aduce specificul orchestrei din care provine, astfel că deși ai în față un singur ansamblu, pare că auzi deodată Orchestra Radio, cea a Filarmonicii sau Camerata Regală.

Colaborez pentru a treia oară cu Camerata Regală și simt că există o legătură solidă între noi. Vă așteptăm la Ateneul Român duminică. Din câte am înțeles va fi o sală plină, dar mai sunt foarte puține bilete disponibile, deci mai sunt șanse să ne puteți urmări. Este ultima seară din Stagiunea Regală și sunt sigur că va fi încă un concert foarte bun susținut de Camerata Regală. Vă așteptăm!


Declarație preluată de Lucian Haralambie