ACUM:
21.00
Concertele Radio România Muzical (R)
Urmează: 22.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. La sfârșit de martie, Jazz Legends pe scena Sălii Radio

Publicat: luni, 28 Martie 2016 , ora 16.33

Domnule Constantin Roșu, propuneți la Sala Radio, sub sigla Jazz Syndicate Live Sessions, o serie de concerte de jazz extrem de interesante. Primul va avea loc joi, 31 martie. Despre ce este vorba?

Joi, 31 martie, propunem un concert tribut legendarilor Charlie Parker și Dizzy Gillespie, care au fost pionierii stilului bebop și au influențat generații și generații. Am stat și ne-am întrebat ce-ar fi fost muzica în general și muzica de jazz în special, astăzi fără aportul lor și nu puteam să ne imaginăm asta. Și prin concertul de joi încercăm să aducem un tribut acestor uriași muzicieni.


Pe cine ați implicat în acest proiect?

Muzicienii care vor performa pe scena Sălii Radio sunt unii dintre cei mai reprezentativi muzicieni ai tinerei generații de jazz. E vorba de saxofonistul Cătălin Milea, de trompetistul Sebastian Burneci, completați de o secție ritmică redutabilă - Sorin Zlat, singurul non-american câștigător al Festivalului de la Jacksonville, Adrian Flautistu la bas și, nu în ultimul rând, Laurențiu Zmău la baterie.


Ce alte proiecte se configurează în agenda dumneavoastră în această primăvară?

Avem deja programate și confirmate niște concerte extraordinare. Pe 21 aprilie, Kenny Garrett și Cvintetul său revin pe scena Sălii Radio, după concertul de anul trecut. Apoi, pe 14 mai, îl vom avea pe minunatul trompetist Paolo Fresu, acompaniat de Ralph Towner, iar în stagiunea din toamnă deja îl avem confirmat pe uriașul baterist Jack DeJohnette, secondat la saxofon de Ravi Coltrane (fiul lui John Coltrane). Este a doua oară deja pe scena Sălii Radio, după concertul de anul trecut.


Așadar, ne rezumăm la ziua de joi, 31 martie, două legende ale jazz-ului - Charlie Parker și Dizzy Gillespie - atât de importante în evoluția jazz-ului modern, evocate de artiști importanți ai scenei noastre de jazz.

Interviu realizat de Marina Nedelcu