ACUM:
22.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Sergey Kuznetsov - solistul Orchestrei de Cameră Radio

Publicat: miercuri, 23 Martie 2016 , ora 11.51
După ce luni, 21 martie 2016, a concertat pentru prima oară la Chișinău, sub semnul celor 65 de ani de viață ai dirijorului Yuri Botnari, Orchestra de Cameră Radio reia programul miercuri, 23 martie, pe scena Studioului "Mihail Jora" din Capitală, cu același Yuri Botnari în frunte. Solistul programului care cuprinde lucrări de Vladimir Beleaev și Ludwig van Beethoven va fi pianistul Sergey Kuznetsov.


Bun venit în România!

Mulțumesc! Mă bucur că am avut ocazia să vin aici, este prima mea vizită. Mă încântă Bucureștiul, este superb.


Veți cânta Imperialul de Beethoven. De ce acest concert?

A fost alegerea mea și a dirijorului. Eu am propus o listă de lucrări și am căzut de acord cu maestrul Botnari ca acest concert de Beethoven să fie cel pe care îl vom interpreta. Este una dintre cele mai frumoase lucrări scrise pentru pian în secolul al XIX-lea; este plin de viață. Foarte mulți muzicieni îl consideră un concert mecanic... prea imperialist, ca să spun așa. Sunt de părere însă că înglobează foarte multe emoții, arată o sensibilitate aparte a compozitorului. Acest lucru vreau să-l reliefez în interpretarea mea, diversitatea existentă într-o singură partitură, și de asta aș vrea să se bucure și cei din sală.

Dialogul cu Orchestra de Cameră Radio este unul foarte bun. Muzicienii sunt foarte atenți și răspund foarte bine la ceea ce le propun. Mă bucură această întâlnire, îmi place să lucrez cu ei.


Aveți un mesaj pentru public?

Sunt onorat că am șansa să evoluez în fața publicului român, atât a celui din sală cât și a celui care ascultă concertul la radio. Sper că se vor bucura la fel de mult ca mine de acest concert.

Interviu realizat de Lucian Haralambie